Ali vas skrbijo kibernetski napadi?

Začne se povsem nedolžno z obiskom spletne strani, s klikom na povezavo ali priponko v e-pošti. Konča pa se lahko z izgubo podatkov, veliko finančno škodo podjetja ali z oškodovanjem drugih.

Številke o škodah kibernetskih napadov so vrtoglave, v času epidemije pa so se trendi še poslabšali. V letih 2020 in 2021 so bile na udaru hekerjev predvsem velike korporacije, državne ali vladne ustanove in agencije ter mednarodne inštitucije.

Tudi Slovenija ni imuna na hekerske napade in običajno nas zmrazi, ko slišimo za primere v bližini. Policija je lani obravnavala več kot 600 kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij, ki so povzročile za več kot 12 milijonov evrov škode. Nedavno sta bili žrtev napada dve večji medijski hiši. Več o trendih na področju kibernetskega kriminala si lahko preberete v tem članku.

In kako se lahko zavarujete? Predvsem bodite previdni in ne nasedajte mamljivim ponudbam. ABC kibernetske zaščite so močna varnostna gesla, dvojna avtentikacija in varnostne kopije na ločenih lokacijah. Priporočljivo pa je, da naredite še en korak, ki vam bo v primeru kibernetskega incidenta močno pomagal.

Podjetja lahko pri Zavarovalnici Triglav sklenejo samostojno zavarovanje kibernetske zaščite, ki poleg asistenčne pomoči krije odziv na incident, stroške ponovne vzpostavitve sistema, odgovornost za kršitev zaupnosti in zasebnosti ter odgovornost za omrežno varnost. K temu lahko dodate še kritja za obratovalni zastoj, kibernetsko izsiljevanje in kibernetski kriminal.

Dejstvo je, da na spletu nihče ni varen, v naših rokah pa je, da se čim bolj zavarujemo.

Vaš Triglav

Zavarovalnica Triglav LOGO Vertical CMYK 300x172 1

Deli:

Povezana vsebina

BCF-SLOGANJE-1200x680
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic