Ali poznate svoj kibernetski odtis in kaj vam pove o vaši varnosti?

14. 06. 2022 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Hotel Lev, dvorana Karantanija
750-x-500_KIBERNETSKI-ODTIS_TELEKOM_2022

V časih, ko se celoten svet digitalizira, tudi ključni sektorji, kot so promet, energetika, zdravstvo in finance, pri opravljanju svojih osnovnih dejavnosti, postajajo vse bolj odvisni od digitalnih tehnologij. Čeprav digitalna preobrazba prinaša izjemne priložnosti in ponuja rešitve za številne izzive, s katerimi se sooča svet, družbo obenem izpostavlja kibernetskim grožnjam.

Kibernetski napadi in kibernetska kriminaliteta postajajo vse bolj problematični in se pojavljajo v vse bolj sofisticiranih oblikah po vsem svetu. Ta trend naj bi se v prihodnosti še povečal, saj naj bi bilo do leta 2024 z internetom stvari povezanih 22,3 milijarde naprav po vsem svetu. Približno 80 % podjetij v Evropi je že doživelo vsaj en kibernetski incident; napadov podjetja pogosto ne odkrijejo oziroma jih ne prijavijo.

Eden izmed ključnih konceptov pri zagotavljanju kibernetske varnosti je kibernetski odtis. Gre za sled, ki jo kot uporabniki puščamo za seboj zaradi spletnih aktivnosti v obliki informacij, te pa so zaradi zbiranja podatkov na spletnih mestih izpostavljene kibernetskim napadom. Zagotovitev kibernetske varnosti je nujna tako na nivoju podjejta, kot tudi na nivoju posameznega zaposlenega. Če kibernetski kriminalci namreč ukradejo njegovo identiteto, lahko brez težav dostopajo do informacijskih sistemov, e-mailov in financ podjetja. Med preventivne ukrepe, ki lahko napade preprečijo, spadajo varnostni pregledi, redna menjava gesel, testiranje možnih vdorov, izobraževanje zaposlenih ter vsesplošna skrb za svoj kibernetski odtis.

Kibernetski kriminal se dogaja povsod okrog nas, vsak je lahko žrtev. Zato je ključno, da načrtno in odločno ukrepamo ter vzpostavimo odprt in varen kibernetski prostor, ki povečuje zaupanje v digitalna orodja in storitve.

O teh, tako ključnih tematikah, bomo govorili 14. junija na dogodku Ali poznate svoj kibernetski odtis in kaj vam pove o vaši varnosti?

VEČ GOVORCEV RAZKRIJEMO KMALU!

Utrinki z dogodka

No data was found