Najpodjetniška ideja 2020/2021

20. 05. 2021 ob
17:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Digital: Zoom
WEB_NPI_NASLOVNA_750-x-500_2021

Poglejte, koga so strokovna komisija in bralci med letošnjimi 10 finalisti izbrali za najpodjetniško idejo. Izbor je Časnik Finance organiziral že 18. leto zapored.

Zaokrožili smo že 18. izbor Najpodjetniška ideja, ki ga Časnik Finance pripravlja z ambicijo podpirati dobre ideje in inovativna podjetja v vseh fazah podjetniškega procesa ter prispevati k oblikovanju zdravih in pozitivnih podjetniških vrednot v vseh poslovnih okoliščinah.

Najpodjetniška ideja je Kingsbox

 

Nagrade za najpodjetniško idejo, ki so jo izbrali strokovna komisija in bralci med letošnjimi 10 finalisti, so se razveselili v sežanskem podjetju TNG Oprema za opremo za telovadnice pod blagovno znamko Kingsbox. Podjetje, ki je bilo specializirano za opremo telovadnic, se je na korono hitro odzvalo s preusmeritvijo na zagotavljanje za vsakega posameznika prilagojene opreme za domače telovadnice, s čimer so jim prihodki lani zrasli za 120 odstotkov. Ob večjem poudarku na prodaji na slovenskem trgu so tudi proizvodnjo telovadnih rekvizitov iz Kitajske premaknili bliže sebi, opremo pa zdaj izdelujejo večinoma v Sloveniji, na Hrvaškem in nekaj tudi na Poljskem.

Lani so ustvarili 5,5 milijona evrov prihodkov, letos lahko ekipa, ki se je v zadnjem času zaradi izjemnega povpraševanja podvojila in šteje 60 sodelavcev, prihodke tudi skoraj podvoji na 10 milijonov evrov. »Že zdaj smo malo nad načrti,« sta v smehu povedala Marko Počkar, vodja nabave, in Denis Štaudohar, razvojnik v TNG Opremi. In napovedala, da bo ekipa prejem nagrade proslavila s piknikom.

Od robotizacije, masla do praška brez embalaže

 

Prireditev, ki so jo udeleženci spremljali prek Youtuba, so zaznamovale tudi tri navdihujoče podjetniške zgodbe. Prodorna raziskovalka Maja Jazbec, ki povezuje moč naših možganov neposredno z industrijo oziroma robotizacijo, je na konkretnih primerih sodelovanja z industrijo odstrla potencial naših možganov. Pojasnila je, kako poteka interakcija človeka s strojem prek možganskega vmesnika in kaj to pomeni za prihodnost v gospodarstvu. Razložila je svoje videnje, kako izrabiti potencial možganov, našega najmanj raziskanega organa na področju industrije. Za delovanje robotske roke yaski, ki slika s pomočjo misli, so lani prejeli zlato priznanje GZS. »Z mislimi že lahko nadziramo robota, torej neko drugo telo. Zato se ob tem lahko vprašamo – kam lahko še gremo?«

Rok Starič, direktor in ustanovitelj podjetja Rok’s nut butter, je govoril o svojih začetkih, prazni posodi in arašidovem maslu ter razburljivi poti vse do danes, ko poleg različnih vrst masla z ekipo izdeluje tudi sladoled. O moči sodelovanja in pomenu trajnostnega vidika pa so govorili Lenka Puh, družbeno odgovorna podjetnica in inovatorka, povezovalka ter direktorica podjetja Jazon in mentorica v Etri skupnosti, ter Anja Pajntar in Martin Leban iz 123zera), ki izdelujeta šampon v kroglicah brez embalaže.

No data was found