Zakaj je investiranje v kibernetsko varnost ključna naložba podjetja, še posebej v času večje politične in gospodarske negotovosti?

13. 04. 2022 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Radisson Blu Plaza hotel, Ljubljana
750-x-500__KIBERNETSKA-VARNOST_2022-2

Število in intenziteta kibernetskih napadov po svetu vztrajno narašča, drastično povečanje je bilo zaznano predvsem v letu 2020, ko naj bi kibernetski kriminal v svetovnem gospodarstvu povzročil za 5.500 milijard evrov izgub. V obdobju 2021-2025 se bodo ti stroški letno še zviševali. Kibernetski napadi so nova realnost sodobnega (digitalnega) časa. V luči trenutnih dogajanj in trenj v svetu, pa lahko spremljamo, da se ob robu vojne vzpostavlja vedno več kibernetskih groženj, ki lahko kmalu prerastejo tudi v kibernetsko vojno.

Čeprav je integracija digitalizacije in naprednih tehnologij za poslovanje številnih podjetij neizogibna, z njo ravno kibernetski kriminal doživlja pravi razcvet. V letu 2021 je kar 64 % podjetij po vsem svetu doživelo vsaj eno obliko kibernetskega napada. Tudi podjetja v Sloveniji pri tem niso bila izjema.

Pri A1, ki so partnerji dogodka, so o kibernetski varnosti zapisali:
“Preden se odločimo za vlaganje v kibernetsko varnost, se moramo zavedati, da je za 85 % incidentov še vedno kriv uporabnik. Najpogostejša primera zlorab sta tako ribarjenje (phishing) in izsiljevalski virus (ransomware). Aktualno geopolitično okolje prinaša idealne razmere za tovrstne napade. Zato je nujna vzpostavitev zavedanja, da smo vsi uporabniki komunikacijskih naprav odgovorni za varnost svojih podatkov. Hkrati pa se moramo na vseh nivojih podjetja vključiti v aktivno zagotavljanje varnosti celotnega kibernetskega ekosistema. Pri tem nas najbolj motivirajo številke – povprečen strošek izgube podatkov ob kibernetskem napadu v lanskem letu je bil več kot 4 milijone EUR. Premislimo, kaj lahko storimo, da ne bomo del statistike.”

Na brezplačnem dogodku 13. aprila bomo s poznavalci področja govorili o:

  • kibernetskih grožnjah v luči aktualnih geopolitičnih trenj,
  • varnostni zrelosti,
  • zakaj je investiranje v kibernetsko varnost ključna naložba podjetja,
  • zaposlenih v podjetjih, ki so ključni podatkovni varnostniki,
  • izgubi podatkov

⇒ Dogodek je namenjen odločevalcem v podjetjih, ki bodo imeli  zaradi omejenega števila prostih mest, pri udeležbi tudi prednost. O potrditvi oziroma sprejemu vaše prijave vas bomo obvestili naknadno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Utrinki z dogodka

No data was found