Družba BTC na poti do hitrejše in učinkovitejše zelene preobrazbe

V družbi BTC trajnostni razvoj pomeni tudi odziv organizacije na podnebne spremembe in je glavni del poslovne strategije, ki teži k ustvarjanju boljše prihodnosti za vse generacije. Verjamejo, da lahko v sodelovanju s poslovnimi partnerji in drugimi deležniki najdejo rešitve za omejevanje podnebnih sprememb in ohranitev planeta.

V družbi BTC imajo na področju trajnostnega razvoja že dolgoletno tradicijo, ki je podprta s konkretnimi rezultati na področju energetike, trajnostne mobilnosti, povečevanja zelenih površin in ozaveščanja prek različnih družbeno odgovornih projektov. Aktivno sodelujejo pri evropskih razvojnih projektih, kjer skupaj z mednarodnimi partnerji iščejo napredne rešitve za podnebne in trajnostne izzive, denimo na področju trajnostnih mest in energetskih skupnosti. V zadnjem obdobju vzpostavljajo interdisciplinarno testno okolje za trajnostne iniciative, imenovano Sustainability Hub, ki bo delovala kot platforma za povezovanje notranjih in zunanjih deležnikov ter prepletanje različnih znanj in kompetenc za zeleno preobrazbo.

»Podnebne spremembe vse bolj jasno kažejo svoj obraz v vsakodnevnem življenju. V družbi BTC jih nagovarjamo skozi našo strategijo trajnostnega razvoja. Ob tem se zavedamo, da so podnebni izzivi vse bolj kompleksni, zato za njihovo uspešno reševanje spodbujamo interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje različnih deležnikov,« poudarja Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj.

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic