Equinox Nepremičnine, d. d. – prva javna delniška nepremičninska družba na Ljubljanski borzi

Ljubezen med Slovenci in nepremičninami je že dolgo znana. Je tudi trdna in zvesta. Vendar je v tem ljubezenskem dvojcu do tega leta večinoma nekaj manjkalo.

Povprečni slovenski vlagatelj pozna naložbo v nepremičnino zgolj v fizični obliki. Kaj pa tisti, ki bi radi vlagali v nepremičnine, pa si ne morejo privoščiti navadno visokega enkratnega zneska, potrebnega za nakup nepremičnine, ali pa nočejo pretežnega dela svojih prihrankov nameniti nakupu zgolj ene nepremičnine, ker se denimo želijo izogniti tveganjem, povezanim z nakupom zgolj ene nepremičnine (tveganje neplačevanje najemnika, navadno višji stroški vzdrževanja …). Imamo dobro novico – obstaja rešitev, in sicer v obliki tako imenovanih nepremičninskih družb, katerih delnice so uvrščene na borzo.

 Naložbe v nepremičninske družbe so vsekakor zanimive predvsem iz treh razlogov:

  • majhna korelacija s preostalimi naložbenimi razredi,
  • boljše razmerje med tveganjem in donosnostjo (višji kazalnik Sharpe),
  • navadno stabilnejše in nadpovprečne dividende ter posledično večji absolutni donos v primerjavi s preostalimi naložbenimi razredi (gre za »simuliranje« najemnin, ki jih lastnik dobiva pri oddaji fizičnih nepremičnin

Equinox Nepremičnine, d. d., so prva javna delniška nepremičninska družba na Ljubljanski borzi. Z uvrstitvijo delnic na Ljubljansko borzo (oznaka delnice: EQNX) želimo vsakomur približati investiranje v nepremičnine brez fizičnega nakupa nepremičnine. Z uvrstitvijo delnic na Ljubljansko borzo so tako vsi vlagatelji dobili možnost investiranja v tako imenovani novi naložbeni razred – nepremičnine.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic