Fructal prvi v Sloveniji predstavlja izdelke v embalaži rastlinskega izvora

V Fructalu so poleti napovedali prehod na embalažo rastlinskega izvora (t.i. »plant-based« pakiranje) z namenom še dodatnega zmanjšanja vpliva na okolje. Tetra Pakova® embalaža rastlinskega izvora je namreč narejena iz sladkornega trsa, s kar 84% materialov rastlinskega izvora pri Tetra Prisma® Aseptic 1 liter pakiranju in z 78% pri Tetra Brik® Aseptic Edge 200 ml pakiranju. Tudi novi pokrovčki te embalaže so narejeni iz polimerov rastlinskega izvora.

Najprej v embalaži rastlinskega izvora v teh dneh prihajajo na police Fructalovi organski izdelki – Fructal Natura Organic 100% sokovi, ki so pripravljeni iz BIO ali ORGANSKIH surovin. ORGANSKE oz. BIO surovine so tiste, kjer celotna veriga, t.j. od nabave do proizvodnje, poteka v skladu z BIO standardi in je strogo nadzorovana. Potrošnik lahko prepozna tovrstne proizvode po zelenem SI-EKO ZNAKU:

Linijo Fructal Natura Organic sestavljata dva atraktivna 100% sokova: bio sadni sok iz jabolk, granatnih jabolk, črnega ribeza in grozdja ter bio sadno-zelenjavni sok iz jabolk, breskev in korenčka z dodanim vitaminom C. Sokova nimata dodanega sladkorja, vsebujeta le sladkorje, ki so naravno prisotni v sadju in zelenjavi, na izbiro pa sta v Tetra Prisma® Aseptic 1l pakiranju in v priročnem porcijskem Tetra Brik® Aseptic Edge 200 ml pakiranju.

Kot se za Organsko linijo izdelkov spodobi, so Fructal Natura Organic proizvodi pakirani v novo embalažo rastlinskega izvora (t.i. »plant-based« pakiranje), s katero v Fructalu zmanjšujejo emisije CO2 za dodatnih 18%, embalaža pa je v celoti (100%) reciklabilna. Pri tem je pomembno opozoriti, da je potrebno to embalažo odvreči v zabojnike namenjene plastični embalaži, da se lahko izvede njeno recikliranje (in ne v bio odpadke, kot bi lahko zmotno menili zaradi rastlinske zasnove embalaže.

 

Potrošniki bodo embalažo rastlinskega izvora spoznali po znaku:

 

S prehodom na embalažo rastlinskega izvora Fructal tako uresničuje svoje poslanstvo, ki narekuje odgovorno poslovanje do okolja in družbe.

Deli:

Povezana vsebina

BARSOS pasica (1)
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic