image

Dušan Mitič

direktor, Tuš

Dušan Mitič je direktor podjetja Engrotuš od začetka lanskega leta. Že pred tem je kot poslovni svetovalec upravi sodeloval pri finančnem prestrukturiranju podjetja. V tem času so se v podjetju lotili repozicioniranja Tuša na izjemno konkurenčnem slovenskem trgu. Danes je podjetje osredotočeno na osnovno dejavnost, to je trgovino. Kupcem s svojo mrežo trgovin različnih formatov zagotavljajo sodobno nakupovalno izkušnjo in širok nabor izdelkov s poudarkom na svežini in kakovosti ter ugodni cenovni ponudbi. Ponudbo prilagajajo potrebam svojih osrednjih ciljnih skupin, to so upokojenci in mlade družine, s poudarkom na lokalni kakovosti in izdelkih slovenskega porekla.

Preden se je Dušan Mitič pridružil ekipi na Tušu, je od leta 2010 deloval kot samostojni poslovni svetovalec na različnih projektih za slovenska in tuja podjetja, predvsem na področju razvoja poslovanja in projektih na področju prevzemov in združitev. V letih od 2004 do 2010 je bil član uprave Telekoma Slovenije, zadolžen za prodajo, marketing in mednarodno poslovanje. V letih od 1991 do 2003 je bil zaposlen v podjetju Iskratel, kjer je med drugim opravljal vodilne funkcije s področja prodaje, marketinga in vodenja velikih projektov.

V prostem času se rad ukvarja z različnimi športi. V mladosti je aktivno igral košarko, danes pa so med njegovimi priljubljenimi športi še tek, kolesarjenje in plavanje, ki jih združuje v triatlonu.