image

Trevor Williams

profesor, avtor in nekdanji glavni ekonomist pri banki Lloyds

Profesor Trevor Williams je bil več kot desetletje glavni ekonomist pri banki Lloyds, zdaj pa je avtor, akademik (Univerza v Derbyju in Univerza St Mary’s), svetovalec in rotirajoči predsednik odbora za denarno politiko v senci pri možganskem trustu Institute of Economic Affairs.

Kot avtor, akademik in svetovalec analizira ključne trende in politike, ki oblikujejo gospodarstvo in trge. Trevor vnaša jasnost in relevantnost v pogosto zapletene in abstraktne teme, od energetike in podnebja do tega, kako podjetja uporabljajo svoje podatke za razumevanje širšega gospodarstva.

Trevor ponuja jasne, aktualne in razumljive analize gospodarskih razmer na svetovni in lokalni ravni. Preučuje, kako politike oblikujejo gospodarstvo, vpliv odločitev centralnih bank in tveganja, s katerimi se soočajo podjetja in vlada. Preučuje tveganja, ki jih prinašajo podnebne spremembe, in energetsko ekonomijo v času, ko države prehajajo na čistejše vire, hkrati pa povečujejo svojo odvisnost od pogosto negotovih svetovnih energetskih trgov in zalog, ki omogočajo malo prožnosti