Internet stvari (vam) je bližje, kot si mislite

S pravo strategijo in rešitvami postane vstop v svet interneta stvari enostavno obvladljiv. To je 5 korakov do vašega prvega IoT-projekta.

Internet stvari (IoT) je tudi posel. Po podatkih panožnega združenja Bitkom v Nemčiji štiri od desetih industrijskih podjetij že uporabljajo IoT-platforme, dodatna tretjina jih to načrtuje v kratkem. Kako in kje začeti?

Ustvarjanje (dodane) vrednosti
Mnogi projekti IoT v praksi ne uspejo (ali nikoli ne presežejo statusa koncepta), ker že od začetka niso bili razviti s pristopom, usmerjenim v praktične koristi. Podjetja naj zato pregledajo svoje proizvodne procese, izdelke in aplikacije ter opredelijo, kje jim IoT lahko zagotovi oprijemljivo dodano vrednost za podjetje oziroma kupca. V A1 Slovenija strankam organizirajo tudi tematske delavnice s področja IoT.

Razvoj aplikacij
Naprave IoT za svoje naloge potrebujejo posebno strojno in programsko opremo. Razvoj aplikacij s področja IoT je mogoče pospešiti z uporabo gradnikov IoT, ki so med seboj že usklajeni. A1 Slovenija na primer uporablja kombinacijo strojne opreme, povezljivosti in IoT-platforme, ki se je že dokazala v praksi.

Zanesljiv prenos podatkov
Internet stvari temelji na varnem in zanesljivem prenosu podatkov med napravami in zaledjem, ne glede na to, ali se podatki prenašajo prek povezave Bluetooth, mobilnega ali fiksnega omrežja, povezave WLAN ali kako drugače. Za delovanje strojev in sistemov v realnem času je potrebna neprekinjena povezava.

Skrb za varnost
Naprave, povezane z internetom, so vse pogosteje tudi tarča kibernetskih kriminalcev. Podjetja, ki upravljajo na stotine ali celo tisoče naprav IoT, potrebujejo zmogljivo, večinoma avtomatizirano rešitev za upravljanje in varovanje, ki samodejno skrbi za posodobitve vdelane programske opreme in namestitev popravkov ter sproži alarm v primeru napak ali napadov.

Od analiz do (boljših) odločitev
Naprave IoT zagotavljajo velike količine podatkov, ki jih je treba konsolidirati, »očistiti« in analizirati. Analitične rešitve za prepoznavanje vzorcev v podatkih poskrbijo za boljše vpoglede v poslovanje in podpirajo preprosto boljše poslovne odločitve zaposlenih.

O tem bo tekla beseda tudi na BREZPLAČNEM DOGODKU, ki bo potekal 22. novembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Pridružite se nam! Prijave sprejemamo tukaj

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic