Kaj morata vedeti delodajalec in upnik o zasegu dolžnikove plače v postopku izvršbe in osebnega stečaja?

Pri iskanju rešitev in odgovorov na pogoste težave pri izvršbi na dolžnikovo plačo si bomo pomagali s pregledom pogostih ravnanj dolžnika. Ne bomo izpustili opozoril upniku in delodajalcu, kdaj in kako s svojimi ravnanji sama sebi povzročata težave.

Kako dobro poznate izvršbo in pravila postopka?

Izvršbo sestavljata dva postopka – izvršba na podlagi verodostojne listine in izvršilnega naslova. Poznavanje temeljnih razlik med njima je nujno za upnika in delodajalca.

Delodajalec v izvršbi in v postopku osebnega stečaja s svojim premoženjem odgovarja za napake, ki jih naredi pri realizaciji sklepa. Pri svojem delu je pogosto prepuščen sam sebi, saj je vprašanj veliko, sodne prakse malo, področje pa ureja množica nepovezanih predpisov. Tudi upnik mora poznati pravila postopka, saj le tako lahko pravočasno in pravilno ovrednoti svoj položaj, predvidi, kaj sledi, in realno oceni svoje možnosti.

Pripravili smo pregled pogostih ravnanj dolžnikov

Pri iskanju rešitev in odgovorov na pogoste težave pri izvršbi na dolžnikovo plačo si bomo pomagali s pregledom pogostih ravnanj dolžnika. Ne bomo izpustili opozoril upniku in delodajalcu, kdaj in kako s svojimi ravnanji sama sebi povzročata težave.

Delodajalec v izvršbi in v postopku osebnega stečaja s svojim premoženjem odgovarja za napake, ki jih naredi pri realizaciji sklepa. Pri svojem delu je pogosto prepuščen sam sebi, saj je vprašanj veliko, sodne prakse malo, področje pa ureja množica nepovezanih predpisov.

Zato smo na Poslovni akademiji, vodilnemu ponudniku poslovnih izobraževanj pripravili praktično izobraževanje katerega cilj je spodbujanje samostojnosti in suverenosti pri realizaciji sklepa o izvršbi ali sklepa o zasegu (osebni stečaj) iz dolžnikove plače, razumevanje temeljnih, za postopek pomembnih razlik med izvršbo na podlagi verodostojne listine in izvršilnega naslova ter zavedanje meje, od koder je potrebna strokovna pomoč.

Zbiramo zadnje prijave!

Vabljeni v našo družbo v torek, 18. junija, prijave so še odprte in jih zbiramo na na tej povezavi.

Praktične izkušnje bo z vami delila Maja Lajevec je univerzitetna diplomirana pravnica, več kot 17 let zaposlena na sodišču v Ljubljani, najprej kot strokovna sodelavka, nato 11 let kot izvršilna sodnica na okrajnem sodišču v Ljubljani in tri leta kot specializirana stečajna sodnica na okrožnem sodišču v Ljubljani.

Več informacij o seminarju najdete TUKAJ>>

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic