Kako zmanjšati strošek za 6.750 dni bolniške odsotnosti zaposlenih?

Vlaganje v zdravje zaposlenih je investicija, ki se podjetju zagotovo povrne. Kakovostna zdravstvena oskrba izboljša zdravje in zviša delovno učinkovitost zaposlenih, podjetju pa pomembno zniža stroške zaradi bolniških odsotnosti.  

Bolniške odsotnosti v številkah: Podjetje s 450 zaposlenimi izgubi 6.750 dni zaradi bolniških odsotnosti, saj je v Sloveniji vsak zaposleni povprečno 15 dni letno v bolniškem staležu (NIJZ, podatki za 1. 9. 2020).  Približno 45 odstotkov nadomestil bolniške odsotnosti plača podjetje. Če upoštevamo povprečno bruto plačo za lani (1.856,20 evra), plača podjetje za strošek bolniškega staleža zaradi bolezni 78,37 evra na dan ali povprečno kar 238.000 evrov letno.

A kako do prihranka? Za prihranek lahko najbolje poskrbite s kolektivnim zdravstvenim zavarovanjem Specialisti z asistenco zavarovalnice Generali. Zaposleni tako veliko hitreje pridejo do specialistične obravnave pri zdravniku, hitreje in bolje okrevajo, zaradi tega pa so tega krajše tudi bolniške odsotnosti. Če bi se omenjeno podjetje odločilo za srednji paket zavarovanja Specialisti z asistenco za 7,04 evra mesečno, bi to pomenilo le 16 % letnega stroška bolniškega nadomestila za celo podjetje. Za veliki paket bi porabili 21,39 % letnega stroška, za mali paket pa samo 12,34 % siceršnjega stroška za bolniškega nadomestila.

Izračun pokaže, da si podjetje povrne letni strošek za zavarovanje delavca že, če se delavec samo 7 do 10 dni prej vrne na delo! Najpomembnejša prednost zavarovanja pa je hitrejše in kakovostnejše zdravljenje zaposlenih, ki ga plača zavarovalnica in nenazadnje, njihovo zadovoljstvo.

GENERALI

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic