Ključna sestavina trajnostnega napredka je sodelovanje

Vedno bolj opazne posledice podnebnih sprememb in strožja evropska okoljska regulativa so izzivi, s katerimi se soočajo številna podjetja. Da bi našli učinkovite rešitve, se je potrebno na pot trajnostne preobrazbe podati ambiciozno in v dialogu z deležniki. Kot se zavedajo tudi v družbi BTC, bomo le skupaj lahko dosegli ambiciozne trajnostne cilje, ki jih načrtuje EU v okviru Zelenega dogovora.

 V družbi BTC z več kot 20-letno tradicijo uspešnih trajnostnih projektov okoljske izzive naslavljajo tudi v okviru evropskih pobud. Leta 2022 so se tako skupaj s CER Partnerstvom za trajnostno gospodarstvo in 22 partnerji iz petih evropskih držav pridružili dvoletnemu evropskemu projektu DESIRE, ki se osredotoča na iskanje rešitev za oblikovanje in prenovo trajnostnih mest. Partnerji projekta raziskujejo glavne izzive, s katerimi se danes spopadajo družbe in mesta: podnebne spremembe, izguba biotske raznovrstnosti in izčrpavanje virov. Družba BTC pri projektu sodeluje s središčem BTC City Ljubljana, ki kot eno izmed osmih demonstracijskih lokacij nastopa kot testno okolje za razvijanje trajnostne vizije, strategije, scenarijev in izvedbo trajnostnih projektov. Cilj aktivnosti je pokazati, kako izboljšati kakovost bivanja in zmanjšati vpliv na podnebje.

»Izzivi na področju trajnostnega razvoja postajajo vedno bolj kompleksni, zato je potrebno rešitve iskati skupaj z domačimi in mednarodnimi partnerji. Zato smo se v družbi BTC pridružili projektu DESIRE, v katerem  krepimo trajnostne kompetence in iščemo rešitve za oblikovanje BTC Cityja Ljubljana v vodilno regionalno zeleno, podnebno odporno in prijazno mesto za vse deležnike,« izpostavlja Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC.

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic