Likvidnostna posojila za ublažitev finančnih posledic epidemije

SID banka podjetjem tudi v drugem valu epidemije nudi prilagojene programe neposrednega in posrednega financiranja za ublažitev finančnih posledic epidemije COVID-19.

Za podjetja vseh velikosti neposredno preko SID banke

Podjetja vseh velikosti lahko v drugem valu neposredno pri SID banki pridobijo tako likvidnostno kot tudi naložbeno financiranje po programih Likvidnostni kredit SDMKV, Financiranje raziskav, razvoja in inovacij (RRI 3), Financiranje gozdno-lesne verige (LES 1). Posojila odlikuje ugodna obrestna mera, dolge ročnosti, nizki pogoji zavarovanj ter tudi različne možnosti pridobitve dodatne pomoči, ki so prilagojene različnim potrebam podjetjem (začasni okvir, GBER ter de minimis).

Posredno financiranje preko poslovnih bank

Preko posrednega financiranja so vsem podjetjem na voljo programi financiranj iz sredstev SID banke. Abanka, Addiko Bank, NKBM in Sberbank v okviru prilagoditve potrebam zaradi COVID-19 nudijo tudi do 100 % financiranje stroškov. Viri preko poslovnih bank nimajo omejitev glede minimalnih zneskov, prav tako ni omejitev glede števila zaposlenih, možno je financiranje vseh gospodarskih družb, tudi samostojnim podjetjem in fizičnim osebam, ki kot poklic opravljajo določeno dejavnost.

Posebej za MSP

Po programih, ki podjetjem olajšujejo nastale težave z likvidnostjo so v okviru novega sklada kohezijskih sredstev Sklada skladov COVID-19 na voljo Mikroposojila za MSP preko Primorske hranilnice ali Posojila za raziskave, razvoj in inovacije (RRI) preko SID banke. Sredstva v obliki kreditov kritih z 62,5 % brezpogojnim, brezplačnim in prvovrstnim jamstvom SID banke, ki podjetjem omogočajo lažji in ugodnejši dostop do financiranja pa so na voljo preko NLB, Delavske hranilnice in Primorske hranilnice Vipava. Tako obstoječi kot tudi novi sklad upravlja SID banka.

Deli:

Povezana vsebina

BCF-SLOGANJE-1200x680
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic