Na kolo brez skrbi

Prijetne temperature so ljubitelje kolesarjenja že privabile na njihove najljubše trase. Mnogi si na kolesu popestrijo oddih ob koncu tedna, nekaterim je kolo nepogrešljivo tudi na dopustu. Ob načrtovanju poti in razmisleku o prtljagi je dodatna skrb prevoz kolesa, še zlasti, če se na oddih odpravljate z družino in morate na avto pripeti več koles. Res se lahko marsikaj pripeti.

Ste kolo dovolj dobro pritrdili na prtljažnik? Ste avto želeli zapeljati v garažo in ob tem pozabili na kolo, ki je pripeto na vaši strehi? Te skrbi vam olajša AvtoMobilno zavarovanje, ki ga lahko le za nekaj evrov sklenete ob obnovi ali sklenitvi novega avtomobilskega zavarovanja.

Z zavarovanjem prtljage uporabnikov mikro prevoznih sredstev bodo krite poškodbe prtljage v ali na vozilu do zavarovalne vsote pet tisoč evrov. Vaša prtljaga bo kasko zavarovana, čeprav imate za avto sklenjeno le zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Vendar pri nameščanju prtljage na vozilo raje ne hitite. »Če, na primer, kolesa niso pravilno pritrjena in poškodujejo avtomobil, bo zavarovanje krilo poškodbo koles, samega vozila pa ne, saj je šlo za malomarno namestitev na vozilo,« pojasnjuje Jaka Klement, direktor službe za avtomobilska zavarovanja v Zavarovalnici Triglav.

Kaj pa, ko je končno čas za kolesarjenje? Tudi takrat lahko hitro pride do kakšne poškodbe uporabnika ali tretje osebe. Se nam je sredi vzpona na hrib spraznila baterija na električnem kolesu ali počila guma? AvtoMobilno zavarovanje s kritjem stroškov rehabilitacije in asistenco poskrbi tudi za to.

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic