Novi modeli dobave elektrike za večjo optimizacijo stroškov

Energetska tržnica SunContract za proizvajalce in velike poslovne odjemalce omogoča dve inovativni možnosti dobave in odkupa električne energije − po dinamični ceni ali hibridni model dobave. Dovolite, da vam pojasnimo obe možnosti, ki vam omogočata optimizacijo stroškov in prednosti uporabe energetske tržnice. 

Kaj vsebuje ponudba dinamične cene?
Če se odločite za dobavo ali odjem električne energije po dinamični ceni, je mesečna cena odvisna od dnevnega oziroma urnega gibanja cen na Slovenski energetski borzi BSP Southpool, zvišana oziroma znižana za izravnalni strošek. Prednost takšnega dinamičnega modela je, da uporabnik količinsko pri porabi ni zavezan, hkrati pa ima ves čas trajanja pogodbe odpovedni rok 30 dni.

Odjemalci imajo na voljo tudi uporabo energetske tržnice SunContract, kjer si lahko te dinamične pogodbene cene fiksirajo. To pomeni, da lahko vse pogodbene cene kadarkoli, ne glede na gibanje cen na borzi, dodatno optimizirajo s sklepanjem neposrednih, P2P-dogovorov s proizvajalci oziroma odjemalci električne energije na energetski tržnici SunContract in za tekoči mesec ali več mesecev vnaprej zakupijo elektriko neposredno od proizvajalcev obnovljivih virov.

Kaj vsebuje hibridni model dobave? 
Hibridni model odkupa in prodaje električne energije uporabnikom omogoča še večjo varnost, saj kombinira fiksni del cene in prilagodljivost dinamične cene, ki temelji na borzni ceni BSP. Delež fiksnega dela cene je lahko od 50 do 70 odstotkov. Dodatno pa platforma SunContract omogoča proizvajalcem in odjemalcem neposredno pogajanje o cenah, kar omogoča še večjo prožnost pri določanju cen.

Hibridni model prinaša strankam manj tveganj in večjo prilagodljivost. Stranke lahko samostojno določijo deleže količin, ki jih želijo fiksirati, obdržijo pa možnost P2P-trgovanja in sklepanja individualnih dogovorov na dinamični tržnici.

Korak do trajnostne energetske prihodnosti
SunContractova inovativna platforma s svojimi modeli odkupa in prodaje električne energije ter sočasno možnostjo neposrednih dogovorov odpira vrata trajnostni energetski prihodnosti, kjer uporabniki igrajo ključno vlogo. Električna energija iz obnovljivih virov je vedno na dosegu roke in vsi lahko sodelujejo pri oblikovanju energetske prihodnosti Slovenije.

Za več informacij o modelih dobave elektrike jim lahko pošljete sporočilo na elektrika@suncontract.org

 

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic