Petrol in Geoplin: glavna akterja zelene prihodnosti

V družbah Petrol in Geoplin, članici skupine Petrol, trajnostni razvoj upravljajo strateško, za kar je odgovorno najvišje vodstvo. Vodilno slovensko energetsko podjetje si prizadeva za uresničevanje trajnostne strategije in vlogo gonilne sile zelenega prehoda.

Petrol udejanja svojo zavezanost k zeleni prihodnosti skozi številne lastne projekte proizvodnje električne energije iz OVE, kot sta vetrna elektrarna Ljubač, druga tovrstna elektrarna v skupini Petrol, ki zagotavlja zeleno elektriko za več kot 30 tisoč gospodinjstev, ter sklop treh sončnih elektrarn Suknovci, Vrbnik in Pliskovo, ki sestavljajo eno večjih sončnih elektrarn v regiji. Skupaj bo postavljenih 40.100 sončnih panelov, ki bodo ustvarili dovolj zelene elektrike za 8.500 domov. V teku je tudi projekt Petrol Green, v okviru katerega bo samo letos prenovljenih 87 Petrolovih prodajnih mest. Z njim v Petrolu pričakujejo za 4,49 megavata zelene energije, ki bo pomagala napajati njihova prodajna mesta, ter razbremenitev okolja za 2.275 ton emisij.

Z vetrom in soncem, ujetim in pretvorjenim v električno energijo, Petrol prispeva k večji energetski samozadostnosti Evrope, hkrati pa zmanjšuje obremenitev okolja in odvisnost od fosilnih goriv. V sodelovanju z Geoplinom, vodilnim dobaviteljem zemeljskega plina v Sloveniji, skupina Petrol sledi viziji integriranega partnerja v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo, ki vključuje diverzifikacijo nabavnih virov zemeljskega plina ter razvoj aktivnosti na področju vodikovih tehnologij in biometana.

Z uresničevanjem zavez trajnostnega razvoja skupina Petrol ohranja svojo vlogo glavnega igralca v energetskem prehodu in postavlja Slovenijo na zemljevid nizkoogljičnih držav.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic