Družba Plinovodi – zanesljiv in okolju prijazen prenos plina uporabnikom

V družbi Plinovodi d.o.o. izvajamo gospodarsko javno službo in delujemo kot neodvisni operater prenosnega sistema za domači energetski trg in za tranzitne prenosne poti.

Naš glavni cilj je zagotavljanje dolgoročnega, zanesljivega in okolju prijaznega prenosa plina našim uporabnikom, ki so operaterji distribucijskih sistemov, večji industrijski in poslovni uporabniki in proizvajalci električne energije.

Pri zagotavljanju energetskih poti smo predani varnosti in strokovnosti ter zavzeti za tehnološki in družbeni napredek. Vso našo energijo usmerjamo v razvijanje, gradnjo in upravljanje učinkovitega, varnega, zanesljivega in trajnostno naravnanega plinovodnega sistema. Smo zanesljivi strateški partner slovenskim uporabnikom in pomemben regijski povezovalni člen za čezmejni prenos plina.

Eden od ključnih ciljev Slovenije do leta 2030 je zmanjšati rabo fosilnih virov energije in odvisnosti od njihovega uvoza. Za dosego tega cilja, kot operater prenosnega sistema, že izvajamo aktivnosti za pripravo prenosnega plinovodnega sistema za injiciranje in delovanje z vodikom in obnovljivimi plini. Na ta način bomo zagotovili prenosno plinsko infrastrukturo, ki bo omogočala injiciranje plinov iz OVE, kot sta vodik in sintetični metan ter biometan, v prenosni plinovodni sistem ter preizkušanje delovanja trošil končnih uporabnikov, priključenih na prenosni sistem, z različnimi mešanicami plinov obnovljivega izvora.

PLINOVODI

Deli:

Povezana vsebina

BCF-SLOGANJE-1200x680
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic