Pomembnost uresničevanja načel trajnostnega razvoja

Cinkarna Celje, d. d., je celjsko sodobno kemijsko podjetje, ki posluje skladno z najboljšimi razpoložljivimi tehnikami in okoljevarstvenimi standardi. Težišče dejavnosti sta proizvodnja in trženje pigmenta titanovega dioksida, dopolnjuje pa ju širok nabor drugih izdelkov. Nenehno si prizadevamo za izboljšave na vseh področjih svojega delovanja, iščemo inovativne rešitve, ki jih uvajamo v svoj model delovanja, da bi dosegli ravnotežje med gospodarsko uspešnostjo, energetsko učinkovitostjo, varstvom okolja in družbeno odgovornostjo.

Zavedamo se pomembnosti in nujnosti uresničevanja načel trajnostnega razvoja, ki ga razumemo kot odgovornost do okolja in družbe ter je vgrajen v našo vizijo, poslanstvo in razvojni načrt. Zavzemamo se za proizvodnjo in koristno uporabo stranskih produktov, razvijamo postopek za recikliranje vode, v procese uvajamo obnovljive energetske vire pa tudi rešitve za večjo energetsko učinkovitost. Po načelu krožnega gospodarstva zmanjšujemo količino odpadkov in si prizadevamo kar največ surovin reciklirati, predelati in vnovič uporabiti. Vzpostavljen imamo sistem kakovosti ISO 9001, ravnanja z okoljem ISO 14001 ter varnost in zdravja 45001, na lokaciji v Mozirju pa registracijo v sistem EMAS.

Že 18 let smo člani mednarodnega združenja proizvajalcev titanovega dioksida TDMA (Titanium Dioxide Manufacturers Assocciation), ki se zavzema za odgovorno, varno in trajnostno proizvodnjo titanovega dioksida. Za lani smo izpolnili vse obveznosti in prejeli certifikat POR® − program odgovornega ravnanja (Responsible Care®). Za svoje dosežke pa smo na področju trajnostnega razvoja za leto 2022 prejeli Ecovadisovo srebrno medaljo za trajnostno uspešnost. Letos smo prvič pripravili in objavili trajnostno poročilo za 2022.

CINKARNA

Deli:

Povezana vsebina

BCF-SLOGANJE-1200x680
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic