POSKRBITE ZA SISTEMATIČNO UPRAVLJANJE TERJATEV

Smo vodilni v Sloveniji na področju celovitega  upravljanja terjatev in imamo več kot 50% tržni delež.

UPRAVLJANJE TERJATEV V PREDSODNIH POSTOPKIH

Z vašimi dolžniki lahko stopimo v kontakt takoj po valuti zapadlosti ali pa jih kličemo med vašim internim opominjanjem. Sledi pisno opominjanje preko partnerske odvetniške pisarne, ki postopoma psihološko stopnjuje sam izvedbeni scenarij. Uspešnost predsodne izterjave je odvisna od višine in starosti terjatve ter od dolžine scenarija in znaša v povprečju od 25% – 70%.

UPRAVLJANJE TERJATEV V SODNIH POSTOPKIH

 Po zaključku predsodne izterjave se zoper dolžnike prične izvršilni postopek, v katerem beležimo povprečno 50% uspešnost v obdobju treh let. Poleg izvršilnega postopka lahko zoper vaše dolžnike izvajamo tudi pravdne, insolvenčne in zapuščinske postopke, kar dejansko pomeni, da izkoristimo vse pravne možnosti za poplačilo terjatve.

ODKUP ZAVAROVANIH IN NEZAVAROVANIH ZAPADLIH TERJATEV

 V primeru, da predhodno izkoristite vse postopke predsodne in sodne izterjave, lahko s prodajo terjatev, kot zadnjo fazo, počistite vaše bilance vseh neplačnikov, tudi tistih, za katere nikoli ne bi prejeli plačila.

Odkupe terjatev izvajamo od pravnih subjektov, ki imajo zapadle terjatve tako do pravnih kot tudi do fizičnih oseb. Predmet odkupa so lahko terjatve pred izvršbo kakor tudi tiste, ki so že predane na sodišče.

Portfeljni odkup terjatev – gre za enkraten odkup celotnega portfelja terjatev do določenega dneva. 

Permanentni odkup terjatev (Forward Flow Agreement) – gre za periodični odkup terjatev, bodisi kvartalni ali polletni pri čemer pogodba traja običajno dve leti (film).

Odkup ustavljenih izvršb – gre za odkup tistih izvršb, kjer so bila ustavljena vsa izvršilna sredstva in jih je sodišče po uradni dolžnosti ustavilo (brošura).

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic