Premagovanje izzivov zaposlovanja tehničnih strokovnjakov: Preferenca.si

Inovativen pristop k zaposlovanju v IT, strojništvu, elektrotehniki ter na področju prodaje odpira novo poglavje.

Zaposlovanje tehničnih strokovnjakov podjetjem predstavlja vse večji izziv, pri čemer se pričakuje, da bo ta trend še pridobival na zahtevnosti v prihodnjih letih, ko naj bi se število razpoložljivih tehničnih delovnih mest še povečalo. Klasične metode oglaševanja niso več najučinkovitejše v dinamičnem okolju trga dela.

Preferenca.si kot dvostranska tržnica

Preferenca.si se predstavlja kot dvostranska tržnica, zasnovana tako, da zagotavlja izjemno izkušnjo najboljšim kandidatom s področja strojništva, elektrotehnike, IT-ja in prodaje, obenem pa podjetjem omogoča hiter in učinkovit postopek zaposlovanja. Kandidati, ki so predhodno pregledani, predstavljajo svoje izkušnje, znanja in želje prek svojih anonimnih profilov na platformi. Podjetja določijo merila za novo zaposlitev in pridobijo dostop do seznama ustreznih kandidatov, s katerimi lahko neposredno komunicirajo in izvedejo razgovore.

Preferenca.si deluje kot platforma, kjer se podjetja potegujejo za kandidate, kar pa omogoča povsem novo izkušnjo najboljšim talentom, hkrati pa podjetjem olajša postopek zaposlovanja. S tem zagotavlja, da podjetja sodelujejo le s kandidati, s katerimi imajo združljive želje in interese, kar zmanjšuje verjetnost, da bi kandidati izstopili iz postopka zaradi neskladja preferenc. Poleg tega vsi kandidati na portalu aktivno iščejo nove zaposlitvene priložnosti, kar povečuje odzivnost v celotnem procesu zaposlovanja.

Prednosti za kandidate: Anonimnost, nadzor in večja vrednost na trgu dela

Kandidati, ki uporabljajo platformo Preferenca.si, delujejo popolnoma anonimno in ohranjajo zasebnost do trenutka, ko se odločijo za objavo svojih podatkov. Sodelujejo le z najboljšimi slovenskimi delodajalci, ki cenijo njihove sposobnosti in potencial. Kandidati imajo popoln nadzor nad svojo kariero in odločajo, ali želijo razkriti svoje podatke za stik, ne da bi pri tem ogrozili svojo trenutno zaposlitev. Z uporabo platforme lahko kandidati ocenijo svojo vrednost na trgu dela in jo uporabijo pri pogajanjih za višjo plačo. Želite imeti nadzor nad svojo kariero? Registrirajte se na Preferenca.si in imejte prihodnost v svojih rokah. Sodelujte anonimno z najboljšimi slovenskimi delodajalci, ocenite svojo vrednost na trgu dela in stopite korak naprej k uspešni karieri. Vaša prihodnost je le klik stran – registrirajte se zdaj! 

Prednosti za delodajalce: Hitrejši in bolj učinkovit postopek zaposlovanja

Za delodajalce je uporaba Preferenca.si povezana z več prednostmi. S tem, ko imajo le najboljše kandidate na platformi, prihranijo čas, ki bi ga sicer izgubili za nekvalificirane ali neprimerne kandidate. Aktivni kandidati na portalu so odzivni na povabila za razgovore, kar izrazito skrajša časovni okvir za rekrutiranje.

Pomaga privabljati in zadrževati najboljše strokovnjake

Pomanjkanje talentov poudarja pomen nenehnega spremljanja trendov na trgu dela in prilagajanja strategij rekrutiranja. Kadrovski strokovnjaki postajajo ključni za uspeh organizacij, saj oblikujejo in izvajajo strategije, ki omogočajo dolgoročno konkurenčnost podjetij na trgu. Preferenca.si ponuja inovativno rešitev, ki pomaga organizacijam premagovati izzive zaposlovanja, privabljanja in zadrževanja najboljših strokovnjakov.

Poleg tega platforma podjetjem omogoča gradnjo privlačne blagovne znamke delodajalca s personaliziranimi strategijami, ki nagovarjajo ciljno publiko. S pomočjo Preferenca.si se podjetja učinkovito povežejo s potencialnimi kandidati in vzpostavijo močan odnos že v zgodnjih fazah rekrutacijskega procesa.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic