Pri gradnji odnosov s kupci šteje čisto vsak trenutek z vašo blagovno znamko!

Kako slediti ali celo presegati pričakovanja kupcev, vajenih vrhunskih izkušenj v digitalnih okoljih, ki jih postavljajo globalni tehnološki velikani? Ti vlagajo ogromno sredstev v izpopolnjevanje vsakega posameznega elementa izkušnje, je pojasnil Marko Perme, CEO v podjetju Agilcon.

Kupcev ne zanima, v katerem delu vašega prodajno-marketinškega procesa se vključijo v zgodbo. Pri odločitvi o tem, ali bodo kupili pri vas ali vaši konkurenci, šteje čisto vsaka interakcija. “Digitalno okolje je zaradi svoje kompleksnosti še vedno velik izziv, pri strankah pa opažamo, da se največ težav pojavi, ko kupec vstopi v fizično trgovino,” je povedal Perme. “Pri povezovanju digitalnega in fizičnega okolja v enotno izkušnjo je nujna pomoč tehnologije. Le tako lahko kompleksnost sodobnega povezovanja s kupci postavimo v obvladljive okvirje.”

Kako uspešni smo pri upravljanju podatkov o strankah?

“Osnova za napredne marketinške taktike v sodobnem podjetju je kakovosten profil kupca z vsemi njegovimi podatki na enem mestu. V kompleksnem, večkanalnem digitalnem svetu gre za ideal, ki ga je težko v celoti doseči, s pravim orodjem pa se mu lahko približamo,” je poudaril. “Nujna je vpeljava mehanizmov za zagotavljanje kakovosti podatkov in zakonsko skladnost shrambe in obdelave. Vse pogosteje zato podjetja kot rešitev za omenjene izzive na osrednje mesto v svoji IT arhitekturi postavljajo t. i. “Customer Data Platform”.”

Kaj sledi, ko imamo podatke pod eno streho?

Ko so prodajna, marketinška in podporna ekipa med seboj usklajene, lahko komunikacijo personalizirajo, ne glede na to, kaj se kupcu dogaja, v kateri fazi nakupnega procesa je ali s katerim oddelkom vašega podjetja je v stiku. “Ste deseti v čakalni vrsti, prosimo, počakajte na zvezi” in generična sporočila, so bila pred leti standarden del izkušnje, a jih danes uporabniki ne oprostijo več zlahka.

Kupci pričakujejo, da ob njihovem klicu veste, kdo so, da ste seznanjeni z njihovim zadnjim naročilom, in da razumete, kaj potrebujejo v naslednjem koraku. Če vaša marketinška ekipa ve, da ima kupec odprt zahtevek za reklamacijo, lahko komunikacijo prilagodi tako, da mu v zameno za “nevšečnosti” ponudi dodatno ugodnost. Zahtevki prihajajo po različnih kanalih, obdelujejo jih različne ekipe. Prava moč povezovanja ekip se zares pokaže, ko imamo vse podatke pod eno streho.

Se vaši kupci vračajo?

Program zvestobe je eden bolj učinkovitih načinov uporabe podatkov za personalizacijo vsega – od ponudbe izdelkov in prodajnih akcij do marketinških sporočil ter odzivov iz kontaktnega centra. A ker tudi programi zvestobe postajajo vedno bolj kompleksni, so časi, ko je lahko IT ekipa sama sledila potrebam takega programa, preteklost. Poleg možnosti za enostavno nadgradnjo in odlično uporabniško izkušnjo za vašo ekipo Salesforce ponuja eno najbolj predpripravljenih rešitev z vidika zahtevnosti za implementacijo in vgrajenih dobrih praks v samo tehnologijo.

Marketing postaja izredno tehnološki, zato je investicija v orodje, ki združuje podatke, ekipe in tehnologijo  za podjetja, ki želijo slediti standardom odlične uporabniške izkušnje in premostiti vrzeli med digitalno in fizično izkušnjo, nujna. Le tako bodo lahko ponudila izkušnjo, ki jo sodobni potrošnik pričakuje,” je zaključil Perme.

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic