Samostan Mekinje – prostor srečevanj

Samostan Mekinje – prostor srečevanj

Nekdanji uršulinski samostan Mekinje, mogočna, 700 let stara zgradba, v kateri je sedež Javnega zavoda za kulturo Kamnik, je v zadnjih letih prerasel v kulturno-turistično središče občine.

Čudovite obnovljene dvorane so skupaj z romantičnim atrijem, zeliščnim vrtom in dvoriščem privlačna prizorišča tako različnih večjih kulturnih prireditev kot tudi pedagoških in andragoških delavnic, izobraževanj, konferenc in seminarjev ter porok. Doslej se je v samostanskih prostorih zvrstilo že lepo število odmevnih dogodkov, med katere se brez dvoma uvrščajo mednarodni kongres Slovenskega odonatološkega društva, dve izdaji mednarodne podiplomske šole Jožeta Štefana, teambuildingi priznanih farmacevtskih podjetij in svetovna konvencija Aleksandrove tehnike, ki je napovedana tudi za letos. Ker ima samostan 17 sob, v katerih lahko prenočuje do 55 oseb, so tam prav tako že večkrat gostovali orkestri in zbori ter se namestili številni domači in tuji turisti. Sobe se spogledujejo s Kamniškim sedlom in tudi z mestom Kamnik, obiskovalci pa poročajo, da so jim razgledi v neizmeren navdih.

V samostanu Mekinje si je ob tem mogoče ogledati stalno razstavo o bogati zgodovini samostana ter se sprehoditi skozi nedavno pomlajeni visokodebelni sadovnjak, v katerem rastejo stare sadne sorte. Zaposleni v samostanu vam zagotovo ne bodo zamerili, če si kakšen plod utrgate in ga pokusite. Na svoje pridelke in izdelke so v samostanu Mekinje ponosni, zato so nekatere – poleg namestitev – združili v blagovno znamko Doroteja.

Deli:

Povezana vsebina

Janez KRIZAN, direktor razvoja novih poslovnih modelov in inovacij, A1 Slovenija, 7. Agrobiznis konferenca
12.02.2020 Foto: Jernej Lasič
AKADEMIJA
Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic