Select MDx: Nova, zanesljiva in neboleča metoda odkrivanja raka prostate

Select MDx je preprost in neinvaziven biomarkerski test urina, s katerim je mogoče z veliko gotovostjo oceniti trenutno tveganje za prisotnost visoko rizičnega raka prostate. Test je primeren za moške, ki imajo povišan PSA (za prostato specifični antigen) in pri katerih s samim kliničnim pregledom ni mogoče potrditi ali izključiti visoko rizičnega raka prostate.

Select MDx je del najnovejših standardov diagnostike raka prostate z visoko zanesljivostjo testa. Pravilno napove negativen rezultat za visoko rizičnega raka prostate kar v 95 odstotkih primerov. Rezultat je navadno znan v sedmih dneh od oddaje vzorca, dobi ga napotni urolog, ki bolnika seznani z izvidom. Pacient z negativnim rezultatom oziroma nizkim tveganjem tako lahko varno izpusti biopsijo in druge diagnostične metode ter nadaljuje redne urološke preglede. Pri več kot 50 odstotkih pacientov, ki opravijo test SelectMDx, biopsija ni potrebna. Če urinski test pokaže visoko verjetnost agresivnega raka prostate, sledi nadaljnja diagnostika z izbranim urologom.

Najpomembnejši sta namreč prav odkrivanje in zdravljenje agresivne, življenjsko ogrožajoče oblike raka prostate. Test SelectMDx tako razkriva biomarkerje raka prostate v urinu ter s pomočjo drugih dejavnikov tveganja izračuna trenutno pacientovo tveganje za prisotnost raka prostate ter tveganje, da je ta rak agresiven in pacient potrebuje zdravljenje.

 

Deli:

Povezana vsebina

BARSOS pasica (1)
OGLAS
DJI_0051-scaled
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic