SPIRIT Slovenija spodbuja rast in razvoj slovenskih podjetij

SPIRIT Slovenija že skoraj tri desetletja deluje kot »one stop shop« za podjetja v vseh fazah njihovega poslovanja. Njegovi programi, storitve in dejavnosti so namenjeni širokemu krogu uporabnikov, tako mladim, potencialnim podjetnikom in podjetjem na začetku njihove podjetniške poti kot tudi zrelim delujočim podjetjem pri njihovi rasti, ustvarjanju dodane vrednosti ter krepitvi mednarodne konkurenčnosti.

Na agenciji se dobro zavedajo, da se lahko le dobro pripravljena in usposobljena podjetja uspešno spoprijemajo z izzivi na domačem in globalnem trgu, zato imajo pri snovanju ukrepov vedno pred očmi potrebe podjetnic in podjetnikov.

Programi za slovenske podjetnike
Velik poudarek dajejo spodbujanju podjetniškega duha med mladimi in žensk k vstopu v svet podjetništva, podpori posameznikom z inovativnimi poslovnimi idejami, spremljanju podjetij in krepitvi njihovih kompetenc za uspešno rast in razvoj ter za njihovo dolgoročno preživetje, v ospredju pa so tudi prizadevanja za trajnostno poslovanje slovenskih podjetij.

Podpora izvoznikom
Podjetjem, ki jih zanima poslovanje na tujih trgih, ponujajo praktična usposabljanja in delavnice za razvoj kompetenc za uspešno izvozno poslovanje. Odličen vir informacij o izvoznem poslovanju, izvoznih priložnostih in poslovnem okolju na 52 tujih trgih pa je spletni portal za slovenske izvoznike www.izvoznookno.si. Z udeležbo v gospodarskih delegacijah, na podjetniških dogodkih, forumih in s skupinskimi nastopi na sejmih v tujini ter drugimi dogodki jim omogočijo predstavitev in navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji.


Na SPIRIT Slovenija velik poudarek dajejo spodbujanju podjetniškega duha med mladimi. Na sliki tekmovanje v podjetniških idejah POPRI. Foto: PTP

Informacije na enem mestu
Našteto je le delček podpore, ki jo ponuja agencija, več informacij o delovanju agencije pa je na voljo na www.spiritslovenia.si. Podjetjem, ki želijo biti redno obveščena o vseh aktualnih podjetniških priložnostih, ki so na voljo v Sloveniji, svetujejo prijavo na redni tedenski e-novičnik Moj spletni priročnik. Na SPIRIT Slovenija si bodo tudi v prihodnje prizadevali pripravljati takšne ukrepe, ki bodo v konkretno podporo slovenskim podjetjem.

Na SPIRIT Slovenija je od leta 2019 tudi sedež Nacionalne točke za prenos lastništva, katere namen je podjetnike ozaveščati o pomenu pravočasnega imenovanja nasledstva in priprav na prenos lastništva v podjetju. V ta namen sofinancirajo dejavnosti, s katerimi podjetja in prevzemniki dobijo zunanjo strokovno podporo in ustrezne kompetence za uspešen prenos lastništva.

 

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic