SunContractova tržnica revolucionira slovenski energetski trg

Slovenski energetski trg doživlja preobrazbo s platformo SunContract. Ta inovativna tržnica za električno energijo prinaša prelomno decentralizacijo distribucije električne energije, ki koristi vsem. Gre za pravo pot k trajnostni energetski prihodnosti. Je edina tržnica, ki omogoča prosto razpolaganje s presežki proizvedene elektrike.

SunContract namreč omogoča aktivno sodelovanje uporabnikov na energetskem trgu. Ti lahko tako vplivajo na cene električne energije in izberejo svoj obnovljivi vir energije, vključno s sončno energijo, hidroenergijo, soproizvodnjo in biomaso, brez lastne proizvodne infrastrukture.

Odjemalci električne energije imajo tako več nadzora nad stroški, lahko neposredno sodelujejo s proizvajalci, dostopajo do obnovljivih virov energije in enostavno spremljajo porabo prek naprednih nastavitev.

Proizvajalcem električne energije je na voljo neposredno sodelovanje z odjemalci, boljše cene za presežke električne energije ter uporaba lastno proizvedene energije ne glede na kraj proizvodnje.

Lastnikom samooskrbne elektrarne pa SunContractova tržnica omogoča neodvisno odločanje o presežkih električne energije ob koncu leta. Te lahko uporabijo sami v novem koledarskem letu, če bi bila proizvodnja iz različnih razlogov manjša od porabe. Lahko pa jo prenesejo na drugo odjemno mesto.

Inovativen pristop k energetski oskrbi
Platforma SunContract temelji na tehnologiji veriženja blokov, ki zagotavlja največjo transparentnost in učinkovitost, obenem pa odpravlja posrednike iz transakcij. In čeprav vse transakcije na platformi v ozadju temeljijo na digitalnem žetonu SNC, je plačevanje in prejemanje omogočeno tudi v evrih.

Platforma SunContract odpira vrata trajnostni energetski prihodnosti. V njej uporabniki igrajo glavno vlogo, električna energija iz obnovljivih virov pa je vedno na dosegu roke.

 

Za več informacij o platformi lahko obiščete njihovo spletno stran https://suncontract.org/si/ ali jim pošljete sporočilo na elektrika@suncontract.org.

 

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic