Telemachovo omrežje 5G med najboljšimi na svetu

V nedavnem poročilu 5G Global Awards podjetja Opensignal je slovenski operater med zmagovalci v kategoriji za najboljšo videoizkušnjo v omrežju 5G

Telemachovo omrežje 5G sodi med najboljše na svetu. To je pokazala analiza podjetja Opensignal, vodilnega globalnega ponudnika neodvisnih analiz in podatkov o uporabniških izkušnjah v omrežjih*. Telemach Slovenija je eden od zmagovalcev (Global Winner) za najboljšo videoizkušnjo v omrežju 5G na svetu. Prav tako se je v kategorijah pritočne hitrosti (5G Download Speed) in izkušnje igranja iger (5G Games Experience) v omrežju 5G uvrstil med vodilne na svetu (Global Leader).

Pri enem največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev se lahko pohvalijo z novim mednarodnim dosežkom, tokrat na področju omrežja sedanjosti in prihodnosti – 5G. Meritve podjetja Opensignal so pokazale, da Telemachovi naročniki uživajo v eni najboljših videoizkušenj v omrežju 5G na svetu. Rezultati zrcalijo razmerje med kakovostjo slike, časom nalaganja videa in zakasnitvijo ter izkušnjo resničnih uporabnikov.

»Izjemno ponosni smo, da pri Telemachu še naprej postavljamo standarde glede 5G v Sloveniji. Potem ko smo prvi pri nas prikazali testno delovanje 5G, smo ga nato prvi ponudili tudi za komercialno rabo, sledilo je priznanje za najhitrejše omrežje 5G pri nas, zdaj pa smo se s priznanjem Opensignala prebili tudi med vodilne na svetu, kar je za nas seveda velik korak,« pravi predsednik Telemachovega poslovodstva Adrian Ježina.

Telemachovo omrežje 5G se je med vodilne uvrstilo tudi pri izkušnji igranja iger in pritočne hitrosti, pri kateri je bil poudarek na merjenju tipičnih vsakodnevnih hitrostih, ki jih uporabnik izkusi v mobilnih podatkovnih omrežjih operaterja.

*Nagrade Opensignal – 5G Global Mobile Network Experience Awards 2022 temeljijo na podlagi neodvisne analize meritev v mobilnih omrežjih, ki so potekale v obdobju od 1. januarja do 29. junija 2022. Avtorske pravice 2023 Opensignal Limited.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic