Trajnost in ESG: merilo uspeha poslovnih zmagovalcev prihodnosti

Trajnost postaja ključni dejavnik razlikovalne prednosti prihodnjih poslovnih zmagovalcev.

Razvijalci trajnostnih poslovnih prostorov, kakršen je Corwin, so partnerji podjetij in organizacij pri doseganju trajnostnih ciljev in skladnosti z ESG. Trajnostni poslovni prostori so tudi trajnostne poslovne skupnosti, ki ponujajo številne priložnosti in koristi za podjetja, okolje in ljudi.

Ker so zaposleni najdragocenejši kapital podjetja, je pomembno, da so zadovoljni in da delajo v zdravem okolju. Raziskave dokazujejo, da v zelenih pisarnah beležijo manj dni bolniške odsotnosti ter nižjo fluktuacijo in izgorelost zaposlenih. Prav tako lahko dosežejo od 25 do 30 % višjo produktivnost. Trajnostne zgradbe s certifikatom LEED lahko v primerjavi s klasičnimi prispevajo tudi k več kot 70-odstotnemu zmanjšanju porabe energije in več kot 50-odstotnemu zmanjšanju porabe vode. Rezultat vsega tega je višji dobiček.

V Ljubljani bo kmalu mogoče najti tak ekskluziven, zelen in zdrav poslovni prostor. Corwin, razvijalec z več kot 12 leti izkušenj na področju trajnostne gradnje, bo kmalu začel z gradnjo Vilharie. To bo prva certificirana LEED Platinum in prva ogljično nevtralna stavba v Sloveniji s certifikatom LEED ZEROena od le desetih na svetu s tem certifikatom.

Kompleks sodobnih, zelenih pisarn se bo razprostiral na 40.000 m2 površin v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje ter mestnega središča. Prvi poslovni najemniki – družbeno in okoljsko odgovorna podjetja – naj bi se vselili leta 2024.

Deli:

Povezana vsebina

BARSOS pasica (1)
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic