Trajnostni Evropi naproti: Kako bosta zeleni in digitalni prehod oblikovala evropsko prihodnost

Evropski zeleni dogovor je izredno velik korak, prav tako pomembna pa so tudi vsa druga prizadevanja Evropske Unije in njenih članic, da bi našli odgovore na vse številčnejša kritična vprašanja, s katerimi se srečujeta naša družba in gospodarstvo. Trajnostnost, digitalizacija, varnost, zaščita, tehnologija in okolje so le nekateri ključni termini in koncepti, s katerimi smo se ukvarjali že pred pandemijo, vendar se zdi, da je zadnje leto in pol vse skupaj pripeljalo do stičišča, kjer so te teme močno postavljene v ospredje, in znašli smo se v položaju, ko moramo nujno najti odgovore in ukrepati.

Pri Mastercardu trdno verjamemo, da so dejanja pomembnejša od besed, in prav tako močno verjamemo v kolektivno delovanje skozi sodelovanje in partnerstva. Vlade, občine, podjetja in državljani smo del skupnega gospodarstva in družbe, in izzivi, s katerimi se soočamo, vplivajo na nas vse, zato moramo stopiti skupaj in po svojih najboljših močeh prispevati k skupnim idejam in rešitvam.

Prednostna naloga Mastercarda je upravljanje z omrežji in ustvarjanje povezav. Ker prepoznavamo vrednost velikih, interoperabilnih in prilagodljivih omrežij, se zavedamo, da je veliko izzivov, s katerimi se soočamo danes, mogoče rešiti le z obširnimi in prilagodljivimi omrežji in enostavno dostopnimi rešitvami za vse. Ker pa nismo zgolj globalno podjetje, temveč tudi ponosno evropsko, predvsem pa tudi izrazito lokalno podjetje v vseh državah, v katerih poslujemo, se pri Mastercardu zavezujemo k sodelovanju z evropskimi deležniki pri skupnem ustvarjanju prihodnosti Evrope. Najsi bo to pan-evropska, interoperabilna infrastruktura za e-mobilnost z  enostavnim dostopom, ključna plačilna tehnologija, ki bo na voljo vsem evropskim potrošnikom na najvarnejši in najbolj uporabniku prijazen način, ali digitalne rešitve, ki so nam v pomoč pri ustvarjanju zelene in trajnostne Evrope – še naprej si bomo prizadevali doseči vse in še več, da bomo še naprej delali tisto, kar najbolje počnemo – ustvarjali povezave in delovali dobro v dobro vseh nas.

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic