Ustvarjamo nove odtenke zelene

V dobrih desetih letih od ustanovitve je Interenergo prepotoval izjemno pot, na kateri smo dodatno okrepili prepričanje, da bo prihodnost nujno zelena. Naša vizija je podprta s strateškim premislekom, zato se v globalno spreminjajočem se svetu, poleg bolj prepoznavnih OVE, že nekaj časa osredotočamo tudi na biomaso, ki ima za Slovenijo izjemen potencial, predvsem z vidika energetske neodvisnosti in stabilnosti. Uresničitev našega poslanstva ima temelje v nenehnem vlaganju v digitalizacijo, razvoju umetne inteligence in krepitvi drugih sodobnih znanj, kar nam omogoča hitrejši in učinkovitejši napredek.

Poleg trgovanja z električno energijo, ki je pomemben steber našega delovanja, pa nenehno krepimo tudi steber proizvodnje električne energije ter energetskega pogodbeništva, ki gotovo predstavlja eno najbolj perspektivnih oblik zelenega prehoda. Energetsko pogodbeništvo v Interenergu vidimo kot partnerstvo, iz katerega ne pridobivata zgolj ponudnik in partner, ampak sta v interakcijo kot pomembna deležnika vključena tudi družba in okolje. Letos se končuje projekt gradnje največje sončne elektrarne na strehi industrijskega obrata v Sloveniji, kar izvaja Interenergo skupaj s Salonitom Anhovo, ki bo s tem imel dolgoročen konkurenčen lastni vir energije. Podoben projekt smo končali tudi v podjetju Elan, kjer bo ena večjih sončnih elektrarn okolju prihranila do 498 ton ogljikovega dioksida na leto, za kar bi bila sicer potrebna absorpcija kar 15 tisoč dreves.

Naša zelena pa pozna tudi druge odtenke, saj z energetskim pogodbeništvom gradimo partnerstva pri sistemih daljinskega upravljanja na biomaso, izvajamo prenovo razsvetljav z učinkovitimi LED-svetili, poskrbimo za izvedbo kogeneracije toplote in elektrike in si prizadevamo uvesti ter soustvarjati pester spekter barv prihodnosti. Strokovno, zanesljivo in z vizijo.

Deli:

Povezana vsebina

BARSOS pasica (1)
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic