V ZARJA ELEKTRONIKA zagnali proizvodnjo nove generacije central za javljanje požara pod tržnim imenom SISTEM 3000

Sistem 3000 sestavlja do 128 med sabo povezanih naprav ‒ central za javljanje in alarmiranje požara in je posledično namenjen varovanju velikih do zelo velikih objektov. Vsaka naprava zase in seveda tudi sistem kot celota zaradi svojih karakteristik omogoča veliko več kot samo javljanje in alarmiranje požara.

Modularna zasnova naprav omogoča optimalno prilagoditev velikosti varovanemu objektu, raznolika funkcionalnost pa dovoljuje prilagoditev specifiki objektov, kar zadeva njihovo namembnost. Dodatno k temu s hierarhično ureditvijo posameznih naprav v Sistemu 3000 dosežemo, da so informacije o dogodkih na posameznih napravah vidne tam in tistemu uporabniku, ki je odgovoren za njihovo spremljanje in tudi ustrezno ukrepanje.

Zato je sistem idealna izbira tako za stanovanjske, industrijske in energetske objekte kot tudi za splošne poslovne prostore, kulturne ustanove ali pa za velike poslovno-obrtne cone z objekti, v katerih delujejo poslovno samostojno pravne osebe.

Sistem 3000 sestavljajo naprave ‒ centrale z oznakami NJP-3007, NJP-3004 in OP-3000. Vsem je skupno upravljanje prek velikega 10,1-palčnega, za dotik občutljivega zaslona, ki zagotavlja pregledno in preprosto upravljanje z velikim številom naprav kot tudi dogodkov iz teh naprav. Zaslon omogoča tudi prikazovanje tlorisa objekta v grafični obliki in s tem lokacije alarmnega dogodka po prostorih, s čimer je ustrezno ukrepanje še hitrejše in ciljno usmerjeno.

Vsi trije tipi central v Sistemu 3000 so zgrajeni iz enakih komponent, razlikujejo se samo po velikosti ohišja in s tem po maksimalnem številu vgrajenih modulov in po velikosti prostora, namenjenega rezervnemu baterijskemu napajanju.

Za Sistem 3000 je že pridobljen certifikat o skladnosti z ustreznimi standardi in prva naročila so v Zarji Elektroniki že prejeli. Vgradnja na objekte naročnikov je načrtovana v decembru 2022.

ZARJA 300x216 1

Deli:

Povezana vsebina

BCF-SLOGANJE-1200x680
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic