Vsi nosimo odgovornost za bolj trajnosten jutri

V Skupini Triglav pod okriljem projekta Zavarujmo prihodnost še aktivneje soustvarjajo trajnostna prizadevanja.
Vsak mesec je posvečen spodbujanju in uresničevanju enega od 17 ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov, k trajnostno usmerjenim dejanjem pa v sodelovanju z več kot 200 partnerji s področij športa, kulture, zdravstva, preventive in gospodarstva spodbujajo tudi širšo javnost. »Glavno sporočilo projekta je, da smo vsi odgovorni za trajnejšo, zeleno in pravično prihodnost, vsak od nas lahko kaj stori in spremeni že danes. Ni potrebno čakati na jutri,« je o projektu povedala Nina Kelemen, nosilka trajnostnega poslovanja v Skupini Triglav.

S konkretnimi dejanji spreminjajo svet
V Triglavu za trajnostni razvoj skrbijo na štirih ključnih področjih, in sicer na področju zavarovalništva in upravljanja premoženja, poslovnih procesov Skupine Triglav, odgovornega odnosa do deležnikov in učinkovitega korporativnega upravljanja. Z akcijami Za boljši jutri , Očistimo naše gore ,  Otroci Triglava, Mladi upi, Triglav tek oziroma  Osvežitvena vožnja  in platformo Vozimse.si ter številnimi drugimi projekti pa že delajo odločne korake proti boljši prihodnosti. S skrbjo za trajnostni razvoj ustvarjajo tudi dolgoročno stabilno podlago za varno poslovanje Skupine Triglav.

Vaša obljuba za lepši jutri
V mesecu marcu skupaj z uspešnim deskarjem na snegu Žanom Koširjem ozaveščajo o 2. cilju trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov (OZN): odprava lakote.
V pomoč in v navdih pri izbiri dejanj, s katerimi ima vsakdo možnost prispevati svoj del k trajnostni preobrazbi, bodo na spletni strani www.zavarujmoprihodnost.si ponujali sveže ideje za konkretne aktivnosti, ki jih lahko izvajamo kot posamezniki in organizacije ter s tem navdihujemo drug drugega. Pa naj bo to pot v službo s kolesom namesto avtomobilom, uporaba digitalnih načinov poslovanja, pomoč v lokalnem zavetišču za živali ali prostovoljstvo v domu za starejše občane. #ZavarujmoPrihodnost 

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic