Z močnimi temelji v financiranje energetskih projektov

Banka Sparkasse, del Skupine Erste Bank in Sparkasse, si že vrsto let prizadeva za trajnostni razvoj in okoljsko ozaveščenost. Kot banka z 200-letno tradicijo, ki ima velik vpliv na družbo, smo se zavedali, da moramo sprejeti odgovornost za naš vpliv na okolje in biti gonilna sila pri ustvarjanju pozitivnih sprememb.

Slovenija si je zastavila ambiciozen cilj – narediti ogljično nevtralno državo do leta 2050. To je cilj, ki mu sledimo tudi v banki Sparkasse in cilj, ki ga delimo s številnimi drugimi organizacijami in posamezniki po vsem svetu. Vendar pa se zavedamo, da bodo potrebne visoke investicije in veliki premiki v energetskem sektorju, da ga dosežemo.

Ena od ključnih nalog, ki se nam zdijo pomembne za dosego tega cilja, je zagotavljanje prehoda na obnovljive vire energije. Zato spodbujamo investicije v kakršnekoli obnovljive vire energije (sončna in vetrna energija), ter v hranilnike energije, kot so baterije in vodikova goriva. Poleg tega se bomo kot družba spopadali tudi z učinkovito rabo energije, kot so električna vozila in ogrevanje na elektriko.

Vsi ti ukrepi bodo potrebovali podporo, tako finančno kot strokovno. Kot banka si prizadevamo, da bomo lahko podjetjem in posameznikom pomagali pri uresničevanju njihovih ciljev na področju energetike in trajnostnega razvoja. To bomo storili s ponudbo finančnih in strokovnih storitev, ki bodo podpirale trajnostne naložbe in projekte.

Vendar pa se zavedamo, da moramo za dosego trajnostnega razvoja sprejeti tudi ukrepe znotraj našega podjetja. Zato smo si (v celotni skupini Erste Group) postavili cilje, ki se nanašajo na podnebno nevtralno poslovanje, večjo zastopanost žensk v vodilnih mestih banke, zeleni poslovni portfelj ter prenehanje financiranja »umazanih« industrij. Te cilje bomo dosegli s pomočjo učinkovite rabe virov, zmanjšanjem emisij CO2 in z nenehnim izboljševanjem naše infrastrukture.

Banka Sparkasse je ponosna, da se aktivno vključuje v trajnostni razvoj in okoljsko ozaveščenost. Prepričani smo, da bomo s svojim delovanjem in sodelovanjem s strankami lahko naredili pozitivne spremembe za prihodnje generacije.

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic