Zakaj lahko z električnimi službenimi avtomobili prihranijo vsi, od podjetja do zaposlenih in seveda okolja?

Tudi vi – tako kot dobra polovica aktivnih prebivalcev te države – ne delate v občini svojega prebivališča? Če ob tem živite v razmeroma majhnem kraju, najverjetneje v lastni hiši ali objektu z nekaj stanovanji, vam javni potniški promet, pešačenje ali kolesarjenje ne morejo pokriti večine potreb po osebni, družinski in še posebej poslovni mobilnosti. Avtomobil je za vas zato preprosto nuja.

Plusi za zaposlene: boniteta in energent
Če vam zaradi vašega položaja v službi ali narave vašega dela podjetje omogoča uporabo službenega avtomobila tudi v zasebne namene, vsako leto plačujete nekaj tisoč evrov bonitete in stroška za gorivo. Spomnimo: boniteta za klasična vozila, ki imajo motor z notranjim zgorevanjem, znaša 1,5 odstotka nabavne vrednosti avtomobila oziroma še 0,25 odstotka več, če podjetje plačuje tudi gorivo.

Če bi bilo to vozilo električno, bi večino tega denarja prihranili – bonitete vam sploh ne bi bilo treba plačevati, strošek polnjenja z elektriko pa je občutno nižji od stroška fosilnih goriv. To še posebej velja v primeru, da lahko avtomobil med delovnim časom polnite v službi ali ponoči na domači polnilnici v kombinaciji z domačo sončno elektrarno.

Na lastnem primeru izračunajte, koliko bi prihranili pri boniteti, če bi službeni avto zamenjali z električnim.

 In kakšni so plusi za podjetje? Več o tem si lahko preberete tu ali pa obiščite naš portal Vrhunska e-mobilnost.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic