Znižajte stroške porabe energentov v proizvodnji in zgradbah ob pomoči digitalizacije in strokovnega svetovanja

Pri prizadevanjih za zmanjšanje porabe in znižanje stroškov energentov v proizvodnji in zgradbah se podjetja in organizacije srečujejo z dvema večjima izzivoma. Prvi je razpoložljivost uporabnih informacij o porabi energentov. V proizvodnji in zgradbah vsak trenutek nastajajo velike količine podatkov, ki jih moramo pridobiti, varno shraniti in predvsem pretvoriti v preprosto razumljive kazalnike učinkovitosti. Drugi izziv pa je pomanjkanje ustrezno usposobljenih in izkušenih kadrov, ki lahko na podlagi kazalnikov odkrivajo in odpravljajo vzroke energetskih izgub z organizacijskimi in investicijskimi ukrepi.

Kako lahko z Metronikom hitro izboljšate energetsko učinkovitost in dosežete prihranke?
Zagotavljanju preglednih in uporabnih informacij o porabi energentov je namenjen Metronikov energetski informacijski sistem MePIS Energy, ki je na voljo v dveh različicah. Za večja industrijska podjetja in zgradbe je na razpolago zmogljiva aplikacija, ki se namesti v njihovem informacijskem okolju. Manjša podjetja pa imajo na voljo rešitev v oblaku, za katero ne potrebujejo svoje strojne in programske opreme, ki jo zagotavljamo v sodelovanju s Telekomom Slovenije. Kot rečeno, so informacije pogosto samo del rešitve, zato v Metroniku ponujamo tudi svetovanje pri zmanjšanju in upravljanju porabe energentov, kar pomeni, da svojih strokovnjakov prav tako ne potrebujete.

Izkušnje potrjujejo, da z digitalizacijo in strokovnim svetovanjem glavne vzroke za energetsko neučinkovitost odkrijemo že kmalu po uvedbi informacijskega sistema in prihranke dosežemo tako rekoč takoj, zato se takšna naložba navadno povrne že prej kot v letu dni. Z utečeno uporabo in premišljenimi ukrepi pa stroške porabe energije znižamo trajno.

Kontaktna oseba za več informacij in rešitve v zvezi z energetsko učinkovitostjo je Blaž Hrnčič, ki mu lahko pišete na naslov blaz.hrncic@metronik.si.

Deli:

Povezana vsebina

BARSOS pasica (1)
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic