Dolenjsko-belokranjski razvojni forum: Najboljši neustavljivo rastejo, infrastruktura pa temu ne sledi

21. 09. 2023 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto
image

Peti letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Novem mestu.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Na forumu bomo preverili najnovejše dosežke slovenskih gospodarskih paradnih konjev in njihove načrte. Spoznali bomo unikaten model recikliranja baterij podjetja Reusable Technologies in zakaj tako hitro raste podjetje Narayan.  Pogledali bomo tudi, v kateri fazi so postopki za izgradnjo 3. razvojne osi – jug, ki bi pospešila pretok znanja, odprla prostor za nove investicije in zmanjšala razvojne razlike znotraj naše regije. Preverili pa tudi, kako kaže s posodobitvijo železniških povezav in elektroomrežja.

Kaj pričakuje regijsko gospodarstvo? Regija Dolenjska in Bela krajina pričakujeta od vseh pristojnih ministrstev, DARS in drugih deležnikov v postopkih, da v skladu s svojimi pristojnostmi, medresorsko sodelujejo in prioritetno oziroma v skladu zakonskimi roki izvajajo aktivnosti na projektu 3. razvojna os.

Dogodek, ki bo osvetlil glavne razvojne priložnosti in ovire za dolenjsko-belokranjsko gospodarstvo in regijo kot celoto, priporočamo tudi malim in srednje velikim podjetjem in obrtnikom, start-upom, študentom in dijakom.

»Osredotočanje na lokalne skupnosti je bistvenega pomena za njihov razvoj. Verjamem, da je priložnosti in izzivov za regionalne uspehe in povezovanje z drugimi regijami v Sloveniji več kot dovolj. Naša banka s 150-letno tradicijo na slovenskem trgu z veseljem spremlja in sodeluje pri različnih projektih tudi na regionalni ravni, zato je tudi podpora tovrstnih forumov logičen korak v pravo smer.«
Jure Kvaternik, predsednik uprave Deželne banke Slovenije

Kaj smo o temah, ki jih bomo obravnavali na forumu že pisali:

Nov stop za tretjo razvojno os – jug (finance.si)

Brezplačna prijava >

No data was found