Gorenjski razvojni forum: Izzivi Selške in Poljanske doline v luči popoplavne sanacije

19. 03. 2024 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka
750 x 500_GORENJSKI RAZVOJNI FORUM_20243

Prvi letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Škofji Loki.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Dobrega pol leta po poplavah, ko se občine, lokalne skupnosti in država še vedno soočajo s številnimi izzivi in problemi, bomo popoplavno sanacijo postavili v središče tudi na Gorenjskem razvojnem forumu.

V povezavi z njo in želeno širitvijo podjetij bomo govorili tudi o urejanju cestne infrastrukture, zagotavljanju dodatnih zemljišč pa tudi o projektu razvojnih središč. Dotaknili se bomo tudi kmetijstva in aktualnih izzivov, pred katerimi so kmetje in stanovske organizacije, ter potencialov povezovanja kmetijstva in turizma.
Kaj letos in srednjeročno država pripravlja za lažje delovanje gospodarstva, bomo izvedeli v pogovoru z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom, kako je potekal prenos in kako se znajde v direktorskih škornjih, pa bo razkrila Maja Brelih Lotrič, direktorica Lotrič Meroslovje.

No data was found