Gorenjski razvojni forum: Izzivi Selške in Poljanske doline v luči popoplavne sanacije

19. 03. 2024 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Knauf Insulation Experience Center, Škofja Loka
750 x 500_GORENJSKI RAZVOJNI FORUM_20243

Prvi letošnji brezplačni regionalni forum je potekal v Škofji Loki.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Dobrega pol leta po poplavah, ko se občine, lokalne skupnosti in država še vedno soočajo s številnimi izzivi in problemi, smo popoplavno sanacijo postavili v središče tudi na Gorenjskem razvojnem forumu.

V povezavi z njo in želeno širitvijo podjetij smo govorili tudi o urejanju cestne infrastrukture, zagotavljanju dodatnih zemljišč pa tudi o projektu razvojnih središč. Dotaknili smo se tudi kmetijstva in aktualnih izzivov, pred katerimi so kmetje in stanovske organizacije, ter potencialov povezovanja kmetijstva in turizma.
Kaj letos in srednjeročno država pripravlja za lažje delovanje gospodarstva, smo izvedeli v pogovoru z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom, kako je potekal prenos in kako se znajde v direktorskih škornjih, pa je razkrila Maja Brelih Lotrič, direktorica Lotrič Meroslovje.

Sponzor foruma sporoča:

»Pri vsakem podjetniku ali kmetovalcu je eden izmed ključnih igralcev tudi banka, ki postane ne samo finančni partner, temveč zaveznik v vseh njegovih vzponih in padcih. Deželna banka Slovenije kmetovalce kot njihov finančni partner podpira že več kot 150 let, saj je agroživilski trg zapisan v njenem DNK. S ponosom spremljamo njihov razvoj od začetkov dela na roke do vrhunsko opremljenih kmetih z najmodernejšo tehnologijo. Še več, naš odnos je globlji od golega financiranja, saj smo tu zanje vedno in jim pomagamo v vseh njihovih življenjskih obdobjih.«

Jure Kvaternik, predsednik uprave Deželne banke Slovenije

DBS sporočaNo data was found