Kako s privatnimi brezžičnimi omrežji 4G/5G povečati poslovno rast in izboljšati produktivnost?

14. 09. 2022 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Kongresni center Brdo pri Kranju
smartcom-naslovna

Omrežja pete generacije bodo s svojimi zmogljivostmi virtualizacije, naprednimi funkcijami in storitvami močno oblikovala industrijo in preostale sektorje. Za uspešno digitalizacijo in avtomatizacijo v industriji je pomembna tehnološka preobrazba, ki temelji na pravem izboru tehnologij. Nova omrežja bodo prinesla tudi nova tveganja, zato bosta vzpostavitev kibernetske odpornosti in zagotovitev kibernetske varnosti odločilni za razvoj storitev, temelječih na omrežjih 5G. Ena izmed dodane vrednosti omenjenega omrežja se skriva tudi v večji hitrosti prenosa.

Spremembe lahko pričakujemo tudi na vseh področjih, še posebej na področjih avtomobilske, kemične in elektro industrije ter na področju prometa. Omrežje 5G namreč omogoča razvoj avtonomnih oziroma pametnih vozil. Z avtomatizacijo potniških in tovornih vozil se bosta varnost in pretok prometa še izboljšala.

S svojo hitrostjo, manjšimi časovnimi zamiki, večjimi območji pokritosti bo omrežje spodbudilo uporabo časovno občutljivih aplikacij naprav za internet stvari (IoT) ter odprlo priložnosti za nove primere uporabe v logistiki in širše. Povečale se bodo vidljivost in zmogljivost v dobavnih verigah, zanesljivost dobav in varnost informacij.

Na brezplačnem dogodku 14. septembra smo z domačimi in tujimi strokovnjaki govorili o:

  • tem, zakaj potrebujemo privatno brezžično omrežje;
  • tem, zakaj se osredotočiti na pojem zasebnosti v okviru varnosti, mobilnosti, večjega števila akterjev znotraj kampusov (ljudje in naprave);
  • primerih dobre prakse na področjih avtomobilske industrije, kemične industrije, logistike in elektro segmenta.

No data was found