Kako sodobni načini plačevanja pripomorejo k družbenemu napredku in uspešnemu gospodarstvu

10. 03. 2022 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Hotel Lev, Ljubljana
750-x-500_SODOBNO-PLACEVANJE_2022

Kartice, elektronske denarnice in instantni načini plačevanja so danes nujno potrebno orodje za poslovanje, ki naš posel potiskajo navzgor.

Skepse do plačevanja s karticami (kreditnimi in debetnimi) je bistveno manj, še posebej je to vidno pri nakupih po spletu. Vendar še vedno se radi odločimo za plačilo z gotovino, način plačila pa sovpada tudi s formalnostjo okolja v katerem se nahajamo.

Digitalizacija in posodabljanje plačevanj je svetovni trend, ki vse bolj sega tudi na področje poslovanja in plačevanja. Vsi sodobni načini plačevanja sproščajo potenciale oziroma vire in v marsičem pripomorejo k napredku in večjemu izobilju. Zato lahko tudi pri nas pričakujemo, da bo prej ali slej več ponudnikov blaga in storitev zavračalo plačevanje z gotovino. Tudi regulatorji bodo pri tem naredili svoje.

Uporabo sodobnih oz. kartičnih plačevanj je navzgor potisnila tudi epidemija. Pričakovati je, da po pandemiji hitrost preobrazbe ne bo več tako skokovito naraščala, nikakor pa ne gre pričakovati, da bi se transakcije po epidemiji vračale v gotovinske vode. Potisk je bil in višje ravni bodo ostale, le tempo preobrazbe bo bolj umirjen.

Na brezplačnem dogodku 10. marca v hotelu Lev v Ljubljani bomo s poznavalci področja govorili:

  • o pomenu sodobnega plačevanja za gospodarski razvoj,
  • o vplivu na javne finance,
  • katere poenostavitve bi lahko sledile odpravi obveznosti izdaje papirnatega računa pri plačevanju s sodobnimi instrumenti,
  • o prihodnosti plačevanja,
  • o vplivu na družbeni napredek in uspešno gospodarstvo.

Utrinki z dogodka

No data was found