Kibernetska varnost v novi stvarnosti: kako zaščitena smo pravzaprav slovenska podjetja in država?

30. 03. 2023 ob
08:30 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Kongresni center Brdo pri Kranju
750-x-500_TM_A1_2023

Kako pogosto v vašem podjetju pomislite na kibernetsko varnost? Verjetno najpogosteje takrat, ko imate težave z virusi ali dostopom do spletnih storitev, morebiti celo takrat, ko slišite, kakšne težave so doletele podjetje ali podjetnika, ki ga poznate. O težavah na področju kibernetske varnosti podjetja nerada govorijo. In to je dodaten problem, saj je stanje kibernetske varnosti v praksi slabše kot v teoriji. Predvsem pa mora zanjo poskrbeti vsako podjetje samo. Slaba ali neustrezna kibernetska zaščita predstavlja ogromno tveganje. Lahko bi rekli poslovno tveganje, ki si ga podjetja danes ne morejo, niti ne smejo privoščiti.

S hitrim razvojem informacijskih rešitev se pojavlja tudi ogromno novih varnostnih tveganj in razpok v digitalni krajini podjetij. Če podjetja nimajo avtomatiziranih postopkov posodabljanja, s posodobitvami programske opreme in strojne programske kode naprav v povprečju zamujajo tudi po več mesecev. To napadalci hitro izkoristijo; napadeni ste lahko veliko prej kot bi si mislili. Kibernetski napadalci pri svojih napadih niso izbirčni; nevarnost kibernetskih napadov grozi vsem; fizičnim osebam, organizacijam v poslovnem in upravnem svetu, podjetjem, ne glede na velikost. Raziskava o stanju kibernetske varnosti v proizvodnih podjetjih in kritični infrastrukturi, ki jo je podjetje Trend Micro izvedlo lani, je pokazala, da so kibernetski napadi v zadnjih 12 mesecih prizadeli 9 od 10 organizacij. Skrb za kibernetsko varnost bi danes morala biti ena izmed prioritet vsake organizacije.

Na dogodku bo predstavljena sveža raziskava kibernetske varnosti v Sloveniji, ki sta jo opravila podjetje A1 Slovenija in Fakulteta za varnostne vede, ključne kibernetske grožnje, ki danes pretijo podjetjem, pa tudi dobre prakse, kako pravilno ravnati po kibernetskem napadu.
Naložba v kibernetsko varnost je zagotovo ena najboljših naložb vsakega podjetja.

 

 

Utrinki z dogodka

No data was found