Kakšna je vaša matrika kibernetske varnosti? Kako se s celostnim pristopom obraniti pred kibernetskimi napadi? 

11. 04. 2024 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Kongresni center Brdo pri Kranju
750 x 500_TM_A1_2024

Zagotavljanje kibernetske varnosti je danes glavna naloga za vsako organizacijo, ne glede na velikost in panogo delovanja. To potrjujejo številne raziskave, ki kažejo na nenehno večanje kibernetskih groženj in vse bolj izpopolnjene napade.

Zato je izjemno pomembno, da se posvetimo temu izzivu na najvišji ravni odločanja v podjetjih, pri čemer postajata vlogi CISO in CIO odločilni za zagotavljanje stabilnosti in zaščite podjetja pred kibernetskimi grožnjami. Njihova glavna naloga ni zgolj upravljanje informacijskih sistemov, temveč tudi zagotavljanje robustne kibernetske varnosti. Kljub naraščajočim grožnjam v digitalnem okolju se vodstvo včasih znajde v coni udobja, kjer podcenjuje resnost teh nevarnosti ali jih obravnava kot stvar zunanjih strokovnjakov. V ta namen mora biti pristop do vodstva jasen in treba je poudariti vpliv kibernetskih groženj na poslovanje in ugled podjetja.

Razumevanje kibernetske varnosti ni več le stvar IT-strokovnjakov. Vloga odločevalcev v podjetjih pri oblikovanju, izvajanju in vzdrževanju učinkovitih strategij kibernetske varnosti pa še nikoli ni bila tako pomembna kot zdaj. Odločevalci v malih in srednjih podjetjih (MSE), ki morda nimajo izkušenj ali znanj o kibernetski varnosti, se morajo osredotočiti na glavne elemente, da lahko pravilno odločajo in zagotavljajo razmere za vzpostavitev in izvajanje ustrezne ravni kibernetske varnosti v svojih organizacijah. Pomembno je razumeti osnove tveganj in izzive kibernetske varnosti ter pravočasno prepoznati morebitne grožnje. S hitrim razvojem tehnologije so tudi kibernetske grožnje vse bolj napredne, zato so potrebni stalna izobraževanja zaposlenih, redni preizkusi varnostnih sistemov in uvajanje najnovejših tehnologij, da lahko organizacija ostane korak pred potencialnimi napadalci. Saj so lahko zgolj ozaveščeni in usposobljeni zaposleni del obrambne linije podjetja.

Kibernetska varnost je postala odločilnega pomena za ohranjanje zaupanja strank, varovanje poslovnih informacij in zagotavljanje neprekinjenega delovanja organizacij.

Prav zato matrike varnosti pridobivajo pomen, saj pomenijo celosten pristop k obvladovanju tveganj in zagotavljanju varnosti informacij. Kako podjetja lahko integrirajo tehnološke rešitve, izobraževanje zaposlenih in spremljanje varnostnih politik, da ustvarijo trdno matriko varnosti, ki zmanjšuje možnosti za napade in povečuje odpornost organizacij? Organizacije, ki uporabljajo celosten pristop k varnosti, zmanjšajo število uspešnih napadov in omejujejo posledice.

Aktiven pristop h kibernetski varnosti ni le ukrep za obvladovanje trenutnih groženj, temveč tudi pomemben element trajnostnega uspeha podjetja v digitalni dobi. Skupaj lahko gradimo trdne obrambne mehanizme in soustvarjamo varno digitalno prihodnost za naša podjetja in celotno družbo.

Na dogodek vas vljudno vabi tudi A1, kjer so o tematiki povedali: Ena od prednosti mednarodne družbe, kot je Skupina A1, je, da sodelujemo pri usklajevanju obrambnih taktik in odzivov na kibernetske grožnje na mednarodni ravni. V Skupini A1 sodeluje več kot 200 izkušenih varnostnih inženirjev iz različnih držav, skupni cilj vseh pa je, da dosledno uveljavljamo visoke standarde in nenehno krepimo kompetence na področju kibernetske varnosti. Zagotavljamo celostne varnostne preglede, izvajamo aktivnosti socialnega inženiringa, ponujamo celostne IT-storitve ter vzpostavljamo in zagotavljamo najsodobnejše varnostne rešitve po meri, vse skupaj kot ključ do varnega poslovanja naših strank.

Pridružite se nam 11. aprila v Kongresnem centru Brdo pri Kranju! Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA!

*Organizator dogodka si pridržuje pravice do spremembe programa.

** Dogodek je namenjen CISO in CIO v velikih podjetjih ter CEO in odločevalcem v malih in srednjih podjetjih, ki bodo imeli, zaradi omejenega števila prostih mest, prednost pri udeležbi na dogodku. Organizator si, v primeru prezasedenosti dogodka, pridržuje pravico do zavrnitve udeležbe posameznika, ki ne zaseda zgoraj navedenih položajev v svojem podjetju. O potrditvi oziroma sprejemu prijave vas bomo obvestili naknadno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

No data was found