Novogoriški forum - Kakšne priložnosti prinaša projekt vodikova dolina gospodarstvu Severne Primorske

26. 05. 2022 ob
17:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Mestna hiša Nova Gorica
Nova gorica, panorama, EPK 2025

Četrti letošnji brezplačni regionalni forum je potekal v Novi Gorici, rdeča nit dogodka pa so bile priložnosti, ki jih prinaša projekt vodikova dolina gospodarstvu severne Primorske.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Na goriškem razvojnem forumu smo iskali odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kako bo regijsko gospodarstvo ustvarjalo visoko dodano vrednost ter bo v skladu z zeleno vizijo trajnostno?
  • Kako povezati izobraževalne ustanove in podjetja ter s ciljem ustvarjanja novih delovnih mest spodbujati zagonska podjetja?
  • Kaj prinaša gospodarsko-raziskovalno-razvojni projekt, v katerem sodelujejo partnerji iz Italije, Hrvaške in Slovenije, njegovo središče pa je Nova Gorica?
  • Kaj so dosedanji čezmejni razvojni projekti in potenciali, ki jih prinaša Evropska prestolnica kulture – kako jih bomo uresničevali in kakšen vpliv bodo imeli na gospodarstvo?

No data was found