Posavski razvojni forum: NEK2 bo. Česa še ne vemo?

08. 06. 2023 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Kulturni dom Krško
image-9

Četrti letošnji brezplačni regionalni forum je potekal v Krškem.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

V središče Posavskega razvojnega foruma, ki bo v četrtek, 8. junija, ob 16. uri, v Krškem, smo postavili energetiko in prometno infrastrukturo. Na območju Mestne občine Krško je namreč več državnih cest, ki nujno potrebujejo rekonstrukcijo.

Krškega župana Janeza Kerina skrbi, ker se nič ne premakne pri ureditvi državnih cest, ki so že bile umeščene v različne državne programe. »Gre za nujno ureditev ceste Most-Podbočje, kjer morajo otroci morajo 500 metrov peš, ker avtobus ne more čez most. Nujna je posodobitev ceste Senovo – Podsreda, ki je nevarna in ogroža varnost ljudi, sanirati je potrebno tudi cesto Krško – Zdole.«

Poiskali bomo seveda tudi nove informacije v zvezi s postavitvijo drugega bloka jedrske elektrarne in kako se bo odzvala država potem, ko je upravno sodišče v tožbi Društva za preučevanje rib Slovenije pri izdaji gradbenega dovoljenja za HE Mokrice odločilo v prid pritožnikom. V kateri smeri bo država iskala rešitve?

Kaj smo o forumu že pisali:

Energetika – postavljamo jo v središče Posavskega razvojnega foruma (finance.si)

Kako bo z gradnjo HE Mokrice? Država je dobila košarico. (finance.si)

Posavje: po dobičku predelovalna industrija prehitela energetiko (finance.si)

No data was found