Primorski razvojni forum: Od kamna do vesolja

28. 11. 2023 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Velika sejna dvorana, Občina Sežana
image

Sedmi letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Sežani.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Drznost in presežki so rdeča nit zadnjega letošnjega regijskega foruma. Pogledali bomo dobre prakse podjetij, ki v negotovih poslovnih razmerah kljub vsemu »akrobatsko« rastejo, preverili projekte, ki podpirajo tradicijo kamna, in tudi tiste, ki razvijajo rešitve za življenje v vesolju.

Pogovarjali se bomo o stanju v logistiki, ki bo na globalni ravni tudi v prihodnje rastla. Kaj pa se bo z njo dogajalo v Sloveniji? Bodo ministrstva poskrbela za tako zakonodajo in ukrepe, ki bodo spodbujali razvoj ne glede na to, kdo je na oblasti?

Z župani in podjetniki bomo spregovorili, kje goriški, kraški in istrski del Primorske lahko ustvarja sinergije, ali je enotna regija Primorska odgovor na potrebo po zagotavljanju boljše konkurenčnosti. Preverili pa bomo tudi, kaj bosta na infrastrukturnem in gospodarskem področju v podporo razvoju regije naredili tako lokalna skupnost kot država.

Sponzor foruma sporoča:

»Pri vsakem podjetniku ali kmetovalcu je eden izmed glavnih igralcev tudi banka, ki postane ne samo finančni partner, temveč zaveznik v vseh njegovih vzponih in padcih. Na področju, kjer kmetovalcem tempo dela večinoma narekuje narava, je pomembna dolgoročna podpora finančnega partnerja. In Deželna banka Slovenije to nedvomno je, saj je agroživilski trg močno zapisan v njeni več kot 150-letni tradiciji delovanja.
Jure Kvaternik, predsednik uprave Deželne banke Slovenije

Brezplačna prijava >

No data was found