Razvojni forum Dolenjske in Bele krajine: Nič manj kot odličnost!

22. 11. 2022 ob
17:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Dvorana Univerze v Novem mestu
750-x-500_DOLENJSKI-FORUM_2022

Sedmi letošnji brezplačni regionalni forum bo potekal v Novem mestu, rdeča nit dogodka pa bo razvejano elektroomrežje in tretja razvojna os. 

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Na katera vprašanja bomo skupaj z gospodarstveniki in predstavniki države iskali odgovore:

  • Kako bo potekala nadaljnja krepitev elektroomrežja, saj je zaradi širitev podjetij in nastajanja novih gospodarskih subjektov potrebna dodatna gradnja transformatorskih postaj?
  • Kako lahko podjetja blažijo stroške zaradi naraščajočih cen elektrike, energentov in materialov?
  • Kdaj bodo Gorjanci razbremenjeni tovornega prometa, belokranjsko gospodarstvo pa bo imelo s tretjo razvojno osjo boljše pogoje za rast?
  • Katere dejavnosti za izgradnjo avtoceste potekajo in kaj nas čaka v 2023?

Spoznali pa bomo tudi načrte globalno najbolj prodornih dolenjskih in belokranjskih gospodarskih družb, se seznanili z aktualnimi razpisi za povratna in nepovratna sredstva ter pogledali, kakšne podjetniške zgodbe nastajajo v inkubatorjih.

Udeležba je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna.

Brezplačna prijava >

No data was found