Razvojni forum Vipavske doline: Odpiramo vrata razvoju

21. 03. 2023 ob
16:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Dvorana prve slovenske vlade, Ajdovščina
750-x-500_VIPAVSKI-FORUM_2023

Prvi letošnji brezplačni regionalni forum je potekal v Ajdovščini.

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Ajdovščina, občina v osrčju Vipavske doline, želi regijo in njeno dediščino še bolje predstaviti tranzitnim potnikom z zahoda na vzhod Evrope, zato bo zgradila Expo Vipavske doline. Tako kot bo h gradnji Expa k sodelovanju povabila podjetja, pridelovalce in druge deležnike v regiji, bo k soustvarjanju in gradnji Parka znanja na 20 hektarjih ob letališču povabila raziskovalce in razvojnike.

Med srednjeročnimi načrti pa so tudi širitev industrijskih con, prometna infrastruktura in namakalni sistem za kmetijstvo. Kot občina, ki pozna potrebe lokalnega prebivalstva in vidi razvojne potenciale, bo Ajdovščina poskrbela tudi za nove energetske projekte, kot so fotovoltaika na parkiriščih, ter pospešeno nadaljevala gradnjo stanovanj.

S tem želi ne le obdržati mlade v domačem okolju, pač pa v Ajdovščino pritegniti druge mlade potenciale, z njihovim znanjem podpreti hitro rastoča podjetja in ustvarjati delovna okolja z visoko dodano vrednostjo.

Kaj smo pisali o Razvojnem forumu Vipavske doline:

Na razvojnem forumu tudi o gradnji poceni hiš za mlade v Ajdovščini

Vipavska dolina: lakota podjetij po dodatnem prostoru in zaposlenih raste

Ajdovščina gradi Expo Vipavske doline. Kaj pomeni to za gospodarstvo in druge? 

No data was found