Investicije v negotovih razmerah: kako jih preložiti, ali jih sploh začeti in kako jih planirati

16. 05. 2022 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
CPU, Ljubljana
750-x-500_INVESTICIJE_2022

Investicije so ključne za dolgoročni kompetenčni obstoj podjetij v njihovi tržni tekmi in pomembno vplivajo na finančno moč in denarni tok podjetja.

Kaj storiti z začrtanimi investicijami v negotovih razmerah, v katerih se nahajamo? Odgovor na to vprašanje boste lahko dobili na seminarju z naslovom Investicije v negotovih razmerah: kako jih preložiti, ali jih sploh začeti in kako jih planirati, ki bo potekal 16. maja 2022, ob 9. uri, na CPU GZS Ljubljana.

Izobraževanje bo zastavljeno z vidika podjetja in ciljnega optimiranja njegovih denarnih tokov iz naslova predvidenih in izvedenih investicij ter s perspektive doseganja stabilne dobičkovnosti poslovanja in krepitve njegovih dolgoročnih kompetenc v aktualnih časih. Pri tem ne gre za zanemariti pomena optimiranja virov financiranja investicij ter vloge bank in lastnikov podjetij, s katerimi je potrebno, v času investicijskega procesa, vzpostaviti ustrezno komunikacijo.

Nekaj vprašanj na katera bomo odgovorili na praktičnem seminarju:

  • Kako planirati pričakovane ekonomske koristi naložbe, denarne tokove, potrebni obratni kapital in zahtevano donosnost investicij in pri tem upoštevati tveganja?
  • Kaj lahko gre pri investicijskem procesu narobe in kako navedeno oceniti, se pripraviti?
  • Kakšni naj bodo viri financiranja naložbe in kako jih optimirati?
  • Ali smo zreli izkoristiti subvencije?
  • Kako se zogranizirati za hitro, celovito odločanje, ekonomsko pripravo ali presojo planov investicij, izvesti potrebno argumentacijo pred lastniki, bankami  in spremljati ter v naslednjem koraku omogočiti učinkovitost izvedbe projektov, investicij….?
  • Kakšna je pri tem vloga vodje projekta, financ in vseh ostalih poslovnih funkcij v podjetju?
  • Kaj postoriti, ko nastanejo različni interni pogledi na načrtovano (želeno oziroma potrebno) investicijo?

Odgovori na vaša vprašanja:
Da bo izobraževanje prilagojeno vašim željam in pričakovanim odgovorom, lahko pošljete vprašanja dr. Tatjani Horvat na elektronski naslov tatjana.horvat@finance.si. Odgovore boste dobili na seminarju.

No data was found