Za vse, ki poslujete v tujini: izvršba, Evropski plačilni nalog, Evropski izvršilni naslov, zamrznitev računov v tujini

26. 05. 2020 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
Online - Zoom
DRF-S-TUJINO

Zaradi globalizacije ni nič nenavadnega, če je dolžnik v eni izmed evropskih držav. Precej predpisov je namenjenih reševanju in pomoči upnikom v takih primerih, njihov glavni namen pa je upniku olajšati čezmejno izterjavo. Na seminarju bomo pogledali, kako ti postopki, ki so v teoriji videti precej preprosti, potekajo v praksi in kaj upnikom povzroča največ težav.

Na webinarju bomo odgovorili na vprašanja:

  1. Katere so osnove izvršilnih postopkov, ki jih mora poznati vsak, ki posluje na trgu, ne glede na to ali posluje le znotraj Slovenije ali tudi preko meje?
  2. Kaj pomeni zamrznitev računa v tujini, se postopka lahko lotim sam in kakšna je sodna praksa?
  3. Kaj je Evropski plačilni nalog in kdaj se lahko uporabi?
  4. Kaj je Evropski izvršilni naslov, kdaj ga uporabim in kakšna so pravila?
  5. Kaj kot upnik lahko storim sam za uspešnejšo izterjavo?

Za pravilno uporabo predpisov o čezmejnem poslovanju moramo poznati osnove izvršbe, saj na njih temeljijo listine, s katerimi pogosto uveljavljamo svoje pravice na podlagi evropske zakonodaje. Na kratko, s pomočjo grafov in razpredelnic bomo pregledali razlike med izvršbo na podlagi verodostojne listine in izvršilnega naslova, torej postopka, ki sta upniku lahko podlaga za izterjavo v tujini. Nadaljevali bomo s pregledom možnosti čezmejne izterjave in zavarovanja bodoče izterjave, preko praktičnih primerov in odločitev sodišč. Poiskali bomo, kje na spletu so informatizirani obrazci, katerega mora upnik uporabiti in kako ga pravilno izpolni. Skozi osnove bomo iskali odgovore na vaša vprašanja, vaše pomisleke in težave.

Zakaj se udeležiti webinarja:
Namen webinarja je pridobitev praktične izkušnje in uporabne informacije o izterjavi v tujini, dovolj znanja, da boste določene postopke lahko vodili sami in, da za pravilno in pravočasno oceno, kdaj se obrniti na ustrezno pomoč.

Komu je webinar namenjen:
Vsem, ki poslujete na trgu in potrebujete osnovno znanje o izvršbi, vsem, ki poslujete na trgu in vaše poslovanje ni omejeno samo na poslovne partnerje iz Slovenije, vsem, ki ste poslovni partner nekoga iz tujine.

No data was found