MONOLOG ALI DIALOG? ALI KAR OBOJE SKUPAJ?

Z Michelinovo zvezdico nagrajen slovenski chef Tomaž Kavčič je svojim gostom pred več kot 10 leti prvič postregel z zdaj slavno sladico gin in tonik z brinovo aromo. V sodelovanju s Fructalom je pred petimi leti začel razvijati gin. 3 leta in 72 vzorcev gina kasneje je nastal gin Monologue. Vzorec s številko 17 je dal ravno pravšnjo mehkobo, ko se ga poskusi čistega, pa tudi brinje ni izstopalo preveč. »Želel sem narediti gin, ki ni premočen in ga lahko pijete brez drugih dodatkov, zgolj z dvema kockama ledu. Ko sem prišel do tega, sem bil zadovoljen in navdušen,« p

ravi Tomaž Kavčič. Izjemen okus in vrhunsko kakovost gina dokazuje tudi dvojna zlata medalja, ki jo je Monologue prejel leta 2018 na prestižnem ocenjevanju žganih pijač »Great American International Spirits Competition« in se s tem uvrstil med osem najboljših žganih pijač sveta. Poleg tega je Monologue v letu 2019 prejel še eno prestižno nagrado – Red Dot v kategoriji Brands and Communication Design.

Gin Monologue je narejen po tradicionalnih postopkih, proizveden iz žit višje kakovosti in iz destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod ter izbranih mediteranskih zelišč. Prav ta zelišča skupaj z brinjem tvorijo harmoničen okus in odlično aromo. Gin Monologue pa dela edinstvenega posebna sestavina, ki krasi tudi steklenico: gre za izvleček listov oljk oleuropein, ki je eden najmočnejših antioksidantov na svetu. »Upam si trditi, da je edini gin na svetu, ki vsebuje ta ekstrakt,« še pravi Tomaž Kavčič.

V Fructalu so pot nadaljevali in Monologu v lanskem letu dodali Dialogue. »Najprej smo želeli razviti in pripraviti inovativen okus gina, temu pa je sledil še razvoj tonika. Tudi tu smo – tako kot Tomaža Kavčiča za Monologue – poiskali ambasadorko, vrhunsko pevko, Danijelo Martinović, ki je poznana po celi regiji, kjer lokalni premium tonik ni na voljo,« pravi direktor Fructala Goran Medić. »Za pripravo všečnih tonikov sem potreboval ženski čut in zato sem k snovanju tonika povabil Danijelo,« pa dodaja Tomaž Kavčič.

S skupnimi močmi so razvili dva okusa, ki vsebujeta naraven kinin:

  • klasični Dry Bitter tonik in
  • Mediteranski tonik – z limono, limeto in zelišči.

»Želeli smo razviti okusa, ki se ujemata tako z Monologom kot drugimi gini. Tako je Dry Bitter v svoji osnovi bolj namenjen Monologu – z dodatkom brinovih jagod, seveda – medtem ko je Mediteran namenjen tudi drugim ginom, predvsem pa je primeren za mešanje (t. i. long drinks),« pravi Tomaž Kavčič. In od kod ideja za ime? »Dialog je nekaj, kar povezuje ljudi v marsičem, predvsem pa v prijateljstvu in ljubezni. S kakovostnim dialogom se rešujejo tudi – na prvi pogled – nepremostljivi problemi, zato je zame dialog prijateljstva in ljubezni krona lastnosti, ki jih posameznik ima,« najbolje pojasni Danijela Martinović.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic