Zakaj potrebujete zasebno omrežje 5G?

15. septembra bo v Ljubljani potekal brezplačen dogodek, v ospredju katerega bodo predvsem digitalizacija in optimizacija poslovnih vertikal z zasebnimi omrežji. Peta generacija tehnologije namreč ob manjši porabi energije nudi trdnejše, verodostojnejše, varnejše in bolj vzdržljivo omrežje, kar omogoča večjo odzivnost, razpoložljivost in povezljivost. In ponuja obilico priložnosti. Na dogodku, ki ga organizira Časnik Finance v sodelovanju z A1, bo sodeloval minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Med govorci tega pretežno dopoldanskega dogodka z naslovom »Kaj podjetjem prinaša 5G? Kako se na razvojne izzive digitalizacije pripraviti z zasebnimi omrežji?« bo tudi prof. dr. Boštjan Batagelj s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki bo predstavil potrebe po zasebnem  5G omrežju, napredek v tehnologijah in trende v IKT.

Izvršilni direktor Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva Pametna mesta in skupnosti (SRIP PMiS) Matjaž Logar bo spregovoril o zasebnih omrežjih v kontekstu pametnih mest, soustanovitelj in glavni znanstveni direktor Invenium Data Insights GmbH iz Avstrije Michael Cik pa bo izpostavil možnosti, ki jih ponujajo vzorci gibanja prebivalcev in obiskovalcev mest.

Vodja tehnologij interneta stvari in inovacij pri A1 Slovenija Marjana Senčar Srdič bo udeležencem dogodka pojasnila, zakaj pri hibridnih omrežjih v podjetjih ne gre za izbiro ali-ali, o prednostih uporabe zasebnih omrežjih v energetiki pa bosta govorila pooblaščenec direktorja Elektro Gorenjska Tomaž Mavec in direktor Področja za informatiko in telekomunikacije v ELES Venčeslav Perko. Predstavljena bosta tudi dva primera izvedbe zasebnih omrežij z A1 Avstrija.

Udeležba je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750-x-500_PAMETNA-MESTA_TELEOM_0510_20212-1
PARTNERSKI DOGODKI
DMS-B2B-12
PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic